1/72 Sd.Ah 115 Flatbed Trailer (Tank Transport) – Special Armour – Stavba

28.2.2021 - 771 přečtení

MG_0213_400px

Stavba transportního návěsu...

Sd.Ah 115 Flatbed Trailer (Tank Transport)

Jan Starý


Základní informace

SdAh115

Název: Sd.Ah 115 Flatbed Trailer (Tank Transport)
Kat. číslo: SA72022
Měřítko: 1/72
Výrobce: Special Hobby
Vzorek poskytl: Special Hobby


Stavba krok po kroku

Zahájil jsem práce tak jak je v návodu - přední otočný podvozek. Všechny díly jsem začistil a začal sestavovat. Díly B15 a B16 jsou nepatrně širší, než místo v dílu B7. Lehce jsem díly B15 a B16 v místě nalepení zúžil a po dokonalém zapadnutí slepil. Následně osadil další drobné díly.

Zadní náprava chce trochu trpělivost. Nejprve jsem nasadil díl B11 na jedné straně, lehce zakápl svařovacím lepidlem a srovnal do požadované polohy. Až poté jsem nalepil blatník. Jakmile byla jedna strana pevná, udělal jsem stejným způsobem druhou.

V dalším kroku jsem sestavil přední část přívěsu. Co do sestavení, tak vše bylo bez problémů.

Začal jsem sestavovat nosnou plochu přívěsu. Díly B3 jsem přiložil nejprve na sucho, abych zjistil, zda budou díly zapadat zároveň i do nápravy a vše se zdálo být v pořádku. Nalepil jsem tedy díly, ale už při suchém sestavování bylo jasné, že jsou díly větší. nechal jsem spoje proschnout a následně na to zabrousil tak, aby lícovaly s hlavním dílem. V kroku č. 9 je otazník. Abychom zjistili, proč máme uříznout "packy", musíme otočit návod na krok 22. Jelikož jsem nepoužil přívěs ve fázi nakládání, tak jsem je uřízl.

Přišla řada na spojení předchozích sestav. Díly nosné konstrukce jsou širší, což je vidět na fotografii a byla potřeba je ztenčit. Poté následovalo slepení všech dílů do jednoho celku.

Sestavená, nabarvená kola jsem přilepil k nabarvenému přívěsu. Po lesklém laku jsem nanesl obtisky, přičemž obtisk poznávací značky jsem ostřihl přesně podle barvy, aby nepřečníval průhledný okraj.


Závěr

Celý model jsem v podstatě začistil ostrým skalpelem. Na některé pasáže jsem použil pilník, ale to jen proto, abych zarovnal díly pro dosednutí. Při pečlivé práci budete odměněni velmi pěkným modelem, který není na sestavení složitý. Mě trvala stavba čtyři krátké večery a i přes hodně pracných začisťování jsem si stavbu užil a bavila mě.


Jan Starý


Redakce ModelWebu děkuje firmě Special hobby za poskytnutí vzorku pro recenzi.


Rubrika Special Armour, Special Hobby, Technika - 1:72, Technika - Stavební recenze | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.