1/72 F4F-4 Wildcat Dinghy Set – Special Hobby

17.2.2020 - 844 přečtení

_MG_9988

Záchranný člun pro Wildcat

Jednoduchý resinový detail

Jan Starý

Základní informace

_MG_9989

Název: F4F-4 Wildcat Dinghy Set
Kat. číslo: 7435
Měřítko: 1/72
Výrobce: Special Hobby
Určeno pro stavebnice: Airfix

Doplněk, který ještě nikdo pro tuto stavebnici neudělal... záchranný člun. Jednoduchý detail, kterým otevřete "vrátka" na hřbetě této stavebnice. V obalu toho tentokrát opravdu moc není. Pouze pár jednoduchých dílů a návod.

Odlévané díly

Odstraněním dvou nálitků získáme celkem 5 dílů. Největší obavy mám o díl č. 5. Jedná se o tenkou tyč na hřbetě. Díly jsou velmi pěkné a čisté. Není moc co dodávat.

Návod

Návod je na jednom malém papírku. Popisuje přesně kde co uříznout, kam co nalepit a jak díly nabarvit. Set je dle návodu určen jak pro rané verze F4F, tak i pozdní.

Test na sucho

Resinové díly jsem vyzkoušel aplikovat. Dle návodu jsem udělal chirurgický zákrok na plastových dílech. Aby šla umístit resinová platforma pod samotný člun, musel jsem ztenčit stěny trupu. Pak platforma zapadla jak má. Není třeba nad tím moc přemýšlet, jak hodně ztenčit. Když to bude málo, díl nezapadne. Co se týče resinových dvířek, tak ta také krásně sedí jak mají. Na fotografii jsem naaranžoval zavřenou polohu. Přepážky jsou před i za člunem plné, takže je potřeba tyto přepážky udělat, aby nebyla vidět díra.

Jan Starý

Redakce ModelWebu děkuje firmě Special Hobby za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky, Special Hobby | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.