1/48 AF-2/3 Guardian Mainwheels – CMK Quick & Easy

10.11.2018 - 1 779 přečtení

CMK pripravilo na Guardiana nové rezinové kolesá - aké sú ?

Nové kolesá - byť či nebyť ?

Ľubomír Kerék

Názov: AF-2/3 Guardian Mainwheels
Výrobca: CMK
Materiál: Rezin
Mierka: 1:48
Kat.číslo: Q48327
Určené pre: for Special Hobby kits

Obsah krabičky

Nový doplnok na Guardiana je z dielne CMK a sú to kolesá hlavného podvozku. V blistríku nás čaká návod a 4 brassinové odliatky.

Na prvý pohľad ma zaujali neobvykle umiestnené odliatky na kolesách. Po ich hrubom  odstránení ostali z vnútornej strany kolies nepríjemne blízko pri disku zvyšky naliatku, ktorý treba opatrne odstrániť +  pri porovnaní z dielmi z plastu treba na brasinových pukliciach odstrániť blany v otvoroch. Odliatky majú veľmi pekne znázornený vzorok pneumatík ale nemajú znázornené premačknutie váhou.

Na druhý pohľad to "vyzerá", že sú to zaformované pôvodné kolesa z plastu, a musím sa priznať že plastové sa mi páčia viac, a majú aj ostrejšie detaily. Na mojich vzorkách boli na dôvažok kolesá v mieste náliatkov pretiahnuté do vajcovitého tvaru - ktorý evidentne vidno pri osadení vonkajších diskov.

Pri pôvodných plastových kolesách je problém osadiť disky - ktoré sú o dosť väčšie ako otvor kde majú zapadnúť , preto som skúsil disky prehodiť a ajhľa - odlievané disky sadli do plastových ako uliate.

Jedine pozitívum kolies vidím iba v krajšom vzorku pneumatiky, a osobne by som sa skôr pohral s osadením plastového disku do kolesa a do tohto "doplnku" by som neinvestoval. Samozrejme ak je môj výrobok vadný a ostatné  sú bez vajcovej deformácie z lepšie pasujúcim diskom tak je všetko inak ... Preto odporúčam výrobok pred kúpou poriadne skontrolovať.

Ľubomír Kerék
KPM Albatros Martin

Redakce ModelWebu děkuje firmě Special Hobby za vzorek k recenzi.

Rubrika CMK, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.