Obtisky na muniční bedny – Handl accessories.

6.11.2017 - 1 869 přečtení

8,8cm KwK43 Sprgr

Firma Handl accessories vydala obtisky na muniční bedny v měřítku 1/35 a 1/48...

Hansi, která bedna?

Martin 'Černoch' Černý

Název: Popisky pro muniční bedny s jedním nábojem
Měřítko: 1/48; 1/35
Výrobce: Handl accessories
Kat. číslo: 007048; 007035

Další obtiskový aršík malosériového výrobce ze Znojma se zabývá popisky na německé muniční bedny. Konkrétně pak bedny pro náboje ráže 88 mm. Technologie tisků zůstává shodná jako v předchozích případech – digitální.

Na první pohled

Po otevření zipového sáčku vybalíme dva aršíky. Černé případně vícebarevné obtisky jsou tištěny samostatně, podkladové bílé obtisky či bílé nápisy také na samostatném aršíku. Návod na aplikaci je jednoduchý, graficky srozumitelný, asi není potřeba vymýšlet složitosti.


Kvalita tisku odpovídá použité technologii, černé či bílé nápisy bez problémů, bez rastru. Malý štítek na bok bedny je už pod hranicí tisknutelnosti. Otisky nemají krycí lak. Před aplikací je lepší obtisky přestříkat lesklým lakem (např. GSI GX 100, Tamiya X-20A, Mr. Paint) a následně po zaschnutí, lak obstřihnout. Při aplikaci se pak s obtisky pracuje stejně jako s obtisky z jakékoliv jiné stavebnice. Bez problémů lze užít na obtisky usazovací obtiskové vodičky.


Martin ´Černoch´Černý

KPM Kaznějov

Redakce ModelWebu děkuje firmě Hand Accessories za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Dioráma - 1:35, Dioráma - 1:48, Handl model accessories | 2 komentářů

Komentáře

2 odpovědí k článku “Obtisky na muniční bedny – Handl accessories.”

  1. Martin Janousek napsal:

    Obtisky od Handl accessories jsem nikdy nelakoval a vždy fungovaly naprosto perfektně, krásně tenký lak. Myslím, že lakováním, se jim dá pouze ublížit.

  2. Martin 'Černoch' Černý napsal:

    Martine, obtisky z laserovek obecně se lakovat nemusí. Taky jsem to nedělal, ale už se mě stalo, že se mechanicky velmi snadno poškodili a slabá vrstvička laku ničemu neuškodí. Obstřihávat mušíš dekál tak jako jak. Ne že dá ublížit obtiskům, ale já bych řekl že případným přelakováním spíše neublíží modelář sám sobě.

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.