Co se chystá u KP?

12.8.2016 - 5 375 přečtení

kovozavody_logo.gif

Co je nového u Kovozávodů...

LVG od KP

LVG C.VI

Poprvé v dlouhé historii našeho prvního tradičního výrobce plastikových modelů se objeví model letadla z období Velké války. Vedení firmy KP nám poskytlo prvotní informace k právě tomuto připravovanému projektu.
00

Jedná se o model LVG C.VI v měřítku 1/72, který byl ve své době jedním z nejrozšířenějších letounů v dané kategorii dvoumístných strojů a byl vyroben ve více jak 1200 exemplářích. Po válce se objevil ve službě u mnoha uživatelů po celé Evropě, mimo jiné např. v Polsku, Litvě, Švýcarsku, Švédsku, Československu,...
U nás byly po válce v provozu tři stroje tohoto typu. Jeden z nich v atraktivní stínované tříbarevné kamufláži bude součástí prvního přebalu nové stavebnice.
Krabičku, jak již jasně napovídá náhled boxartu, bude zdobit opět výborná kresba dvorního malíře KP Pana Jaroslava Velce. A jak je již u KP zvykem, stavebnice bude nabízena ve více přebalech, rozdělených dle různých uživatelů a markingů.
Model samotný vzniká za použití nejmodernějších technologiích, které firma k výrobě používá. Stavebnice bude obsahovat, vedle realisticky zpracovaného plátěného potahu, také kompletní zástavbu motoru a skutečně detailní vybavení kokpitu. Celé zpracování se nese v duchu filozofie firmy vytvořit jednoduchý a lehce slepitelný model při zachování vysoké věrohodnosti detailů.
Díky vstřícnosti výrobce vám můžeme předložit náhledy na prototyp modelu.

Příznivci „chmelnic“ a československého letectva se mají na co těšit a firmě KP určitě patří poděkování za krok tímto směrem.
První verze stavebnice by měla být v prodeji koncem září, takže ji lze očekávat v tradičních garážích nebo na pražském výstavišti (pro neznalé veletrh Modelhobby 2016 v Letňanech).

Rubrika Kovozávody Prostějov, Letadla - 1:72, Novinky Kovozávody, Zprávy | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.