1/350 IJN Mikuma – Eduard

23.7.2016 - 2 961 přečtení

eduard_logo

Na krásné stavebnice lodí patří krásné doplňkové sety... Naplní Eduard toto rčení? No, uvidíme...

IJN Mikuma

Zdeněk Krčmář

Úvodem

Před časem vydala Tamyia model rychlého křížníku Mikuma. Jedná se o velmi pěknou loď a to samé lze říct o modelu. I na tak krásném modelu lze něco vylepšit o tom se nás pokusí přesvědčit firma Eduard, která nabízí dva sety k doplnění modelu.

53166 IJN Mikuma railings

První z nich najdete v katalogu výrobce pod číslem 53166 a názvem railings. Na první pohled mě zaujali jemné detaily. Co tedy na této větší planžetě najdeme? Samozřejmě je to zábradlí lodě. Tomu je věnována polovina planžety. Druhá polovina obsahuje již bonus a to detaily záchranných člunů, jejich podstavce, poklopy průlezů, tyto můžeme udělat v uzavřené i otevřené poloze. Dále zde najdeme otevřené dveře, okýnka, a co mě hodně potěšilo, mřížky ventilátorů.



53167 IJN Mikuma superstructure

Druhý ze setů má číslo 53167 a nese název superstructure. I tento set se mi jeví jako velmi povedený a "výživný". Najdeme zde skutečně mnoho detailů. Např ochozy komínů, detaily věží, stožárů, různé žebříky a plošiny. No zkrátka vše co bude Váš model potřebovat.



Závěrem

Já jsem dosti vybíravý v tom, které doplňky na své modely dám a z těchto setů bych si určitě vybral. Oba sety hodnotím jako velice povedené. Fota nainstalovaných plechů jsem použil ze stránek výrobce.

Zdeněk Krčmář

Redakce Model Webu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Lodě - 1:350, Lodě - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.