1/350 Doplňky pro Z-32 od firmy Dragon – Eduard

2.3.2016 - 2 609 přečtení

eduard_logo

Před časem vydala firma Dragon velice povedený model německého torpédoborce Z 32 a firma Eduard rozhodla jej doplnit...

Doplňky pro dračí Z-32

Zdeněk Krčmář

Úvod

Před časem vydala firma Dragon velice povedený model německého torpédoborce Z 32. Model sám o sobě je velmi detailní, přesto se firma Eduard rozhodla doplnit tento skvělý model o drobnosti, které nelze, případně jen obtížně, z plastu zhotovit.

Jak je již zvykem Eduard rozdělil svůj set na dvě části, zábradlí a loď samotnou. Mě osobně toto dělení vyhovuje, v případě ztráty důležitého dílu, případně při nešikovném zacházení s ním jako zákazník ušetřím při případném zakoupení nového výrobku.

Balení obou dílů setu je klasické, čili v průhledném, igelitovém, samolepícím sáčku s vloženým kartonem k ochraně samotné planžety. Balení se mi zdá také povedené, není pravidlem, že nakupující vidí hotový výrobek a může se rozhodnout pro případný nákup.

Návod ke každému setu je lehce dohledatelný na stránkách výrobce spolu s aplikovanými díly na model. Beru tedy do rukou první část...

53151 Z-32 destroyer 1/350

Název: Z-32 destroyer
Měřítko: 1/350
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 53151
Určeno pro: Z-32 destroyer Dragon (1065)

Set obsahuje díly, které bude modelář potřebovat na vlastní model lodě. Planžeta o rozměrech 14 x 7 cm obsahuje mnoho těch nejzákladnějších drobných dílů, jako jsou okna i s jejich kryty, žebříky, schody, nový radar, vesla do záchranných člunů a andílka, ve kterém jsem později identifikoval německou orlici.

53152 Z-32 destroyer railings 1/350

Název: Z-32 destroyer railings
Měřítko: 1/350
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 53152
Určeno pro: Z-32 destroyer Dragon (1065)

Tady najdeme zábradlí na kompletní loď a kolejnice k dopravě min případně hlubinných pum z jejich skladu k zádi lodě. Tloušťka příček zábradlí je dle mého názoru měřítková.

Není pravidlem, že se výrobce u zábradlí zabývá délkou jednotlivých ohybů a zeslabením profilu ulehčí modeláři práci s pracným odměřováním jednotlivých délek a jejich lepením na model. Za tento počin Eduardům děkuji.

Hodnocení

Asi nebylo na modelu firmy Dragon jednoduché najít místa, kde by se dalo ještě něco zlepšit.

Tento set bych doporučil hlavně začínajícím modelářům, kteří určitě práci s tímto setem zvládnou. Ti asi nekoupí konkurenční výrobek firmy Fly hawk, který je mnohem propracovanější, obsáhlejší a samozřejmě i dražší.

Fotografie nainstalovaných plechů jsem použil z internetových stránek výrobce.

Zdeněk Krčmář

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Dragon, Eduard, Lodě - 1:350, Lodě - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.