1/72 – CO2 PSH-20 Fire Extinguishers – Aerobonus

17.1.2016 - 2 852 přečtení

aerobonus_jpeg

Aerobonus (Aires) se na trhu etabloval mimo jiné i jako firma, která vyrábí i ne zcela komerční, ale o to šikovnější doplňky pro modely. Dvěma z nich jsou hasící přístroje používané v US Army a US Navy.

Hasící přístroje

Roman "Travis" Henych

Název: US ARMY CO2 PSH-20 Fire extinguishers
Výrobce: Aires - Aerobonus
Měřítko: 1/72
Kat. č.: 720 008

Název: US NAVY CO2 PSH-20 Fire extinguishers
Výrobce: Aires - Aerobonus
Měřítko: 1/72
Kat. č.: 720 0013

Balení

Každá sada je balena v typickém celofánovém sáčku s logem výrobce. V každém sáčku je kromě 2 ks odlitku vložen i kus drátku, maličký aršík s obtisky a barevný návod s vloženým tvrdým kartonem zamezujícím nechtěnému ohybu.

Díly

Při prvním pohledu na balení jsem si myslel, že oba typy přístrojů jsou shodné a balení se liší pouze návodem a vloženými obtisky, ale není tomu tak. Hasící přístroje pro každou složku mají trochu jiný tvar a velikost.

Každou sadu tvoří odlitek s šesti kusy těla hasícího přístroje a šesti kusy stříkacích hubic na jednom nálitku a šesti kusy ventilů a držáků stříkací hubice na druhém nálitku. Hadice spojující ventil přístroje se stříkací hubicí je reprezentována kouskem drátku, který je v každém balení také přiložen.

Návod a obtisky

Návod zobrazuje zbarvení hasičáku. Každý z typů můžete vytvořit v různých podobách, které se liší provozními popisky (obtisky). Přístroje NAVY ve třech variantách s popisky CO2, NON-SHAT a CARBON DIOXIDE (FIRE ONLY) a přístroje ARMY ve dvou lišícími se provozními štítky.


Suma sumárum

Hasícími přístroji můžete oživit jakýkoliv model či diorámu na téma US ARMY či US NAVY. Drobný detail v kvalitativně výjimečném provedení.

Roman „Travis“ Henych

Vzorek je zakoupen autorem.

Rubrika Aerobonus, Aires, Dioráma - 1:72, Dioráma - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.