Žebříčky pro čtvrtkové Thunderchiefy

25.11.2014 - 2 324 přečtení

Plus model

Žebříčky pro čtvrtkové Thunderchiefy od Plus Modelu.

Žebříčky pro čtvrtkové Thunderchiefy

Luboš Pavel

Název: Ladder for F-105 B/D, Ladder for F-105 F/G
Výrobce: PlusModel
Měřítko: 1/48
Kat. č.: AL4039 a AL4040

Úvodem

Nedávno se na stránkách Modelwebu objevilo preview kolegy Martina Krále na dvojici setů obsahující žebříčky pro jednomístné a dvoumístné F-16 v měřítku 1/48. Současně s těmito sety firma Plus Model vydala totéž i pro čtvrtkové F-105.

Obsah krabiček

Koncept těchto doplňků je stejný jako v případě výše zmiňovaných žebříčků pro F-16. V malé kartonové krabičce nápisem "Ladder for F-105 B/D" s bočním otevíráním najdeme jeden rámeček obsahující vše potřebné pro sestavení jednoho kusu žebříčku (v případě balení pro F-1F/GD jsou obsaženy rámečky dva).

Plastové díly se podařilo výrobci odstříknout bez jakýchkoliv vad a s minimálními stopami po dělící rovině formy. Vzhledem k drobnosti dílů bude třeba dbát poněkud zvýšené pozornosti při jejich oddělování z rámečku, jelikož nálitky jsou v jejich poměru poměrně velké. Stavebni návod je obsažen na zadní straně krabičky.

Stavba

Vlastní sestavení nezabere více než 15-20 minut. O mnoho více času nám zabere oddělení jednotlivých dílů z rámečku a jejich očištění. Jak jsem již uvedl při oddělování jednotlivých dílů z rámečku je třeba dbát zvýšené pozornosti, abychom vlastní díl nepožkodili.

Já jsem v obavě před vyštípnutím materiálu upřednostnil žiletkovou pilku a následně dočistil jemným smirkovým papírem. Na stopy po dělící rovině postačil ostrý skalpel. Každý má ale již své zažité postupy, jak na to, takže svůj postup nikomu nevnucuji. Vše jsem lepil pouze modrým šinkanzenem firmy Gunze.

Závěr

Osobně mohu tuto dvojici doplňku doporučit pro jejich solidní zpracování a výsledný efekt. Rozhodně mají větší smysl, nežli leptané žebříky vyráběné firmou Eduard. Ty mají díky své placatosti k reálnému vzhledu hodně daleko a za srovnatelnou cenu.

Předloha

Luboš Pavel

Redakce ModelWebu děkuje firmě Plusmodel za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, PlusModel | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.