1/72 Lepty a masky pro Bf-110G-4 – Eduard Weekend

25.6.2014 - 2 304 přečtení

eduard_logo-nggid0545588-ngg0dyn-200x0x100-00f0w010c010r110f110r010t010

Současně s víkendovým přebalem Bf-110G-4 vydala firma Eduard i lepty a masky pro tento model.

Jak si zkrátit víkend u Bf-110G-4

Zdeněk 'ujík' Uj

Model: Lepty a masky pro Bf-110G-4 Weekend
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/72
Katalogové číslo: 73476 + CX378

Lepty

V klasickém sáčku používaném pro lepty je ukrytá planžetka leptů a návod.

Samotné lepty jsou z větší části barevné, pouze pár drobností je nebarvených. Umožní nám vylepšit kokpit, podvozky a výfuky. Zatímco většina dílů interiér pozvedne, u palubní desky si tak jistý nejsem. Když pominu patrný rastr, je podle mě plastová deska s naneseným obtiskem lepší volbou. Velmi pěkný detail jsou čela tlumičů výfuků. Celá planžetka je poniklovaná, takže bude třeba jí ze zadní strany obrousit, jinak mám zkušenost, že lepidlo moc nedrží.

Návod je černobílý, přehledný, je v něm jasně patrné, které díly ze stavebnice je potřeba odříznou či nahradit. Určitě by nebylo na škodu, pokud by to bylo barevně zvýrazněno. Ale zřejmě má návod odpovídat černobílému návodu v modelu.

Masky

V opakovaně uzavíratelném sáčku s označením Eduard Mask je schovaný kousek Kabuki pásky s vyřezanými maskami a návod.

Na aršíku žluté vykrývací pásky jsou vyřezané masky pro bohatě prosklený překryt kokpitu, přistávací reflektor a kola hlavního podvozku.

Návod je opět v černobílém provedení a tady už mi klasické barevné provedení opravdu přijde přehlednější. Nicméně po chvilce koukání je naprosto jasné, kam mají jednotlivé masky přijít.

Závěr

Pokud vlastníte model Bf-110G-4 v přebalu Weekend, rozhodně doporučuji pořídit minimálně masky na překryt kabiny. Doba strávená ručním maskováním dalece převýší vynaložené prostředky na masky. Lepty já osobně jako nutnost nevidím, ale pokud se někomu nechce trápit třeba s výrobou poutacích pásů, je tato varianta rozumné řešení, jak si ulehčit práci. Navíc se oba doplňky dají velmi dobře využít, pokud vlastníte jen samostatně vydávané výlisky overtrees.

Zdeněk 'ujík' Uj

Redakce Modelwebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.