1/72 Lancaster wheels – Eduard

18.11.2013 - 2 815 přečtení

img_6610

Eduard ke svým leptům na Lanca od Airfixu připravil také Brassinové kola podvozku.

"Podvozek vysunut!"

Ondřej Škarka

Název: Lancaster wheels
Měřítko: 1/72
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 672025

Úvod

Jako říjnová novinka vyšly tyto resinová kola na model Avro Lancaster od Airfixu. Tento krásný model si rozhodně zaslouží vylepšení právě o tyto detaily. Právě kola podvozku jsou jednou z chyb, které tento model má.

Náhled

Po rozbalení klasického blistru na nás čeká návod, vykrývací masky (pro disky a pneumatiky), planžetka leptů a samotné odlitky.

Návod ukazuje umístění masek a leptů, které jsou v podstatě jen malé pásky, obepínající podvozkovou nohu a držící na disku kola. Odlitky jsou velice pěkně odlity, bez jakýkoliv bublin nebo nedostatků. V tomto směru jsou kola opravdu dobrá. Zvláště detailní je samotný disk a vzor na gumě také s nápisem "Dunlop".

Srovnání

Když srovnáme odlitky s modelem, tak zjistíme, že kola v modelu jsou velice zjednodušená a ostruha má navíc o trochu větší průměr, než odlitek. Navíc se lepí ze dvou půlek, což znamená, že použitím odlitku se zbavíme broušení spoje na kolech.

Jinak po srovnání odlitku a skutečného kola z Lancastru zjistíme, že odlitek je opravdu kvalitní. Jediná výtka směřuje pouze k hrubějšímu zpracování linek na bočnici, které už na originálu je minimální. (Fotografie - letecké museum Flixton)

Závěr

Mé hodnocení je velice pozitivní - kvalita odlitků, masky a celkový dojem z dobře odvedené práce to jen dosvědčují.

Rozhodně doporučuji.

Ondřej Škarka
MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Airfix, Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.