1/72 – T-50 PAK-FA

30.10.2013 - 3 985 přečtení

pakfa

Firma RES-IM vydává fotoleptané doplňky pro model nového ruského letounu 5. generace Suchoj SU-50 (T-50) PAK-FA

Plechy pro PAKFÁče

Roman "Travis" Henych

Název: T-50 Pak-Fa
Výrobce: RES-IM
Měřítko: 1/72
Kat. č.: PE-72010
Pro model: Hobby Boss

Plechy

Líbí se vám letadla 5 generace? A líbí se vám ruské stroje? Je li vaše odpověď alespoň jednou ano, určitě jste už narazili na Suchojův nový stroj SU-50 (T-50).

Co se týká modelů v měřítku 1/72, jsou na trhu kity hned dvou výrobců. Prvním je Zvezda, která své výlisky prodala Revellu. Obě stavebnice se stále prodávají. Druhým je Hobby Boss, pro který vydává RES-IM barevnou fotoleptanou sadu. Plechy pro PAK-FA asi nebudou zrovna prodejním trhákem. O to víc mne překvapilo, že se někdo pustí do jejich vydání.

Balení

V igelitovém pytlíku je vložena barevná poniklovaná planžeta, folie s HUDem (v mém balení nebyla, ale podle návodu se tu má nacházet) a návod. Celé je sešito s přehnutým kartonovým obalem žlutého RES-IMáckého designu. Sešito sponkami.

Návod

Návod velikosti A5 je oboustranný a barevný. Návod i samotné plechy mají původ u EDUARDů, takže je jasný, přehledný a bezproblémový.

Díly

Na malé planžetce nalezneme díly pro vylepšení následujících částí modelu: Přístrojová deska vč. bočních pultů v klasické „jedovaté“ ruské zelené, knipl, HUD a vystřelovací sedačka. Tyto díly jsou barvené. Nebarvené jsou pak forsážní prstence, zadní část překrytu kabinky (velmi podařená), drobné detaily povrchu, jako mřížky, čidla antény a pitotky.

Suma sumárum

Pokud budete stavět PAK-FA od Hobby Bossu, sadu vřele doporučuji. Její užitný poměr cena/výkon je skvělý - minimálně v kokpitu ušetří mnoho práce a kit značně vylepší.

Naroubování na Zvezdu však možné nebude. Co se týká zmíněného kokpitu, má jej členěný úplně jinak. Zvezda také obsahuje pěkné forsážní prstence, takže za své peníze byste dostali jen těch pár čidel a pásy k sedačce.

Roman „Travis“ Henych

Redakce ModelWebu děkuje výrobci RES-IM za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Letadla, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky, RES-IM | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.