1/35 Austro-Hungarian Infantry Weapon and Eguipment

30.7.2013 - 4 541 přečtení

normal_tezky_kulomet_schwarzlose_vzor_1907-12

Do pole i do zákopů.

Pěchoto na bodáky připravit!!!

Libor "Hellboy" Mužík

Název: Austro-Hungarian Infantry Weapon and Eguipment
Měřítko: 1/35
Výrobce: ICM
Kat. číslo: 35671

Při návštěvě pražské prodejny Artur.MC jsem si při prohlížení nabídky zboží všiml nenápadné červeno-bílé krabičky vyobrazením střelných zbraní a výzbroje. Při bližším pohledu jsem zjistil že se jedná o zbraně z Velké války, kterých je na modelářském trhu poskrovnu, navíc za velmi přijatelnou cenu. Rozhodnutí bylo okamžité a za chvíli jsem si již krabičku společně s dalšími modelářskými "nezbytnostmi" nesl domů.

Zde je krátký pohled do krabičky.

První pohled

Výlisky jsou baleny ve dvoudílné kartonové krabici, která obsah dobře chrání před běžnými nástrahami při přepravě. Bohužel se trochu nepovedla velikost návodu, který je o kousek větší a tím pádem získal uprostřed pěknou vlnku. Nežli o přesný návod se jedná spíše o "rozstřel"  který slouží jako podklad pro další studium zbraní. Jediným stavebním návodem je sestavení těžkého kulometu Schwarzlose. Rámečky s výzbrojí jsou ve stavebnici dva, takže zakoupením získáme dostatečné množství výzbroje a vybavení.

Detailnější pohled na rámečky

Přesto, že se nejedná o resinové odlitky, ani rámečky nejsou doplněny leptanými detaily je detailnější pohled docela příjemný. Výlisky jsou odstříknuty bez otřepů (jediné drobné jsem našel na spodních okrajích přileb) detaily jsou ostré a pěkné. Samozřejmě že detailisté si to tak nenechají líbit a budou vylepšovat, určitě by se hodilo například nahrazení hlavní trubičkami, zbroušení čepelí nožů a podobně, ale celkově jsou detaily velmi pěkné.

Ostatně podívejte se sami na fotografie.

Závěr

Dle mého názoru se jedná o pěkný doplněk, navíc za velmi rozumnou cenu. Doufám že bude výrobce v této sérii pokračovat a že se dočkáme výzbrojních a výstrojních setů i pro další armády bojující ve Velké válce.

Libor "Hellboy" Mužík, chmelnice.org

 

Rubrika Dioráma - 1:35, ICM, Technika - 1:35 | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.