1/72 Moderní piloti amerického námořnictva od CMK

10.3.2013 - 3 588 přečtení

cmk_logo

Je libo oživit diorámu? Nebo jinak. V nedávné době vydala firma Italeri stavebnici výřezu paluby moderní americké letadlové lodi. Novinka firmy CMK by se nám tak mohla velmi dobře hodit.

Moderní piloti amerického námořnictva

Tomáš Macourek

Stavebnice: F72230
Měřítko: 1/72
Výrobce: CMK

Obsah krabičky

Po otevření krabičky nás bude nejvíce zajímat čtveřice šedých odlitků s celkem dvaadvaceti díly.

Na první pohled jsou odlitky velmi čistě provedené s mnohými detaily na povrchu, na druhý pohled zjistíme, že to opravdu tak skutečně je.

Musím přiznat, že doposud mám doma pouze stříkané figurky, a to výrobců Fujimi, Preiser a Hasegawa, žádné z nich ovšem nemohou díky zvolené technologii konkurovat odlévaným stavebnicím.

Celkem dvaadvacet dílů na čtyřech "špalcích" vypadá opravdu kvalitně. Jsou prosté chyb z výroby, pouze několik málo dílů bude třeba začistit.

Rozdíly oproti skutečným pilotům US Navy zde však jsou. Jinak řešené "kurty" a špatný tvar helmy. Obé bych ovšem vzhledem k měřítku asi zrovna dvakrát neřešil.

Oddělené hlavy a končetiny od trupu nám umožní lépe ztvárnit i jiné polohy než nabízí návod.

Ten je poměrně strohý a bude určitě lépe se řídit fotografiemi skutečných pilotů. V setu bych ocenil i aršík obtisků s nášivkami a insigniemi, zde si však musíme pomoci sami.

Podklady

111119-N-VE260-412 111119-N-VE260-412 ATSUGI, Japan (Nov. 19, 2011) Piloti letky VFA-102 křídla CVW-5 jdou vstříc rodinným příslušníkům v rámci oslav návratu zpět na domovskou základnu Naval Air Facility Atsugi. VFA-102 a CVW-5 ukončili nasazení na moři na palubě USS George Washington (CVN 73). (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Justin Smelley/Released)

Mnoho obrázků pilotů najdeme v galerii na webových stránkách amerického námořnictva. Fotografie jsou v drtivé většině ve vysokém rozlišení, takže s detaily nebude potíž.

Foto 19.11.2011 U.S. Navy, piloti letky VFA-102 křídla CVW-5 jdou vstříc rodinným příslušníkům v rámci oslav návratu zpět na domovskou základnu NAF Atsugi. CVW-5 ukončilo nasazení na moři na palubě USS George Washington (CVN 73). Autor: Mass Communication Specialist 2nd Class Justin Smelley.

Foto: autor, výrobce, US Navy

Tomáš Macourek

Rubrika CMK, Dioráma - Doplňky, Figurky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.