Kagero – Super Model International No. 2

31.1.2013 - 3 938 přečtení

obrazek7

Druhé vydání časopisu Super Model International polského nakladatelství Kagero.

Super Model International No. 2

Josef Blažek

Vydavatel: Kagero
Časopis: Super Model International No. 2

Úvodem

Polské nakladatelství Kagero známe svými odbornými publikacemi nejen pro modelářskou veřejnost vydalo druhý díl modelářského magazínu Super Model International. Graficky povedená titulní strana slibuje pokročilé techniky, postupy při barvení a práce od mistrů v hlavní roli s pětatřicetinovou sajdkárou BMW R75, Jagdpanthera, scratch Su-122-54 a T-55. Celý časopis je psaný v anglickém jazyce.

Obsah

Na první stránce nalezneme stručný obsah, kde zjistíme, že nás čekají "pouze" modely, které byly již na titulní straně (viz. výše, vše 1:35).

První článek je o stavbě BMW R75 od Przemyslawa Szymczyka, který popisuje celý stavební, barvící a patinovací postup na svém modelu. Na tento článek navazuje reklama na publikaci stejného vydavatele popisující historii německých motocyklů BMW (o této publikaci si můžete přečíst samostatný článek na Modelwebu).

Druhým modelem je Jagdpanther od firmy Dragon ztvárněný s jednoduchou podložkou obsahující rozbouranou zídku s terénem. Autor Lukasz Kapelski popisuje své postupy během stavby rozfocené do jednotlivých kroků.

Třetím modelem je pěkný scratch Su-122-54 Rafala Bulanda, který popisuje jednotlivé kroky stavby a barvení včetně výroby podložky a je přínosnou inspirací pro modeláře snažící se postavit si svépomocí svůj vysněný typ vozidla.

Čtvrtým a posledním modelem je balkánská T-55 od Lukasze Orczyk-Musialeka, která je podle mého názoru vůbec nejpovedenějším modelem v tomto čísle. Autor zde stejně jako ostatní popisuje své postupy doplněné o jednotlivé fotografie.

Závěr

Sečteno a podtrženo jedná se o kvalitní magazín, který může být pro mnohé inspirativní v jejich pracích. Vše je hezky ostře nafoceno, kvalitně graficky upraveno a finální úprava působí dobrým dojmem.

Josef Blažek

Redakce ModelWebu děkuje vydavatelství Kagero za uvedené číslo časopisu k recenzi.

Rubrika Kagero, Knihy/publikace | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.