1/350 Doplňkový set USS BB 63 Missouri od Flyhawk

26.1.2013 - 6 121 přečtení

img_0004

Chcete ze starého modelu od firmy Tamyia udělat perfektní model srovnatelný s novými stavebnicemi? Použijte set FH 350075 od firmy Flyhawk!

Upgrade pro USS BB 63 Missouri

Zdeněk Krčmář

Doplňková sada: USS BB 63 Missouri
Výrobce: Flyhawk
Měřítko: 1/350
Kat. číslo: FH35075

Úvodem

Máte-li doma stařičký model od Tamyie a říkáte si, že jeho stavba nestojí za tu námahu, tak pro vás připravila korejská firma Flyhawk svůj super set.

Už dlouho mám tento model ve svém "kitníku" a jaksi se mi do něj nechtělo, slabé detaily na povrchu, některé detaily úplně chybí, některé jsou velmi ošizené a ta dělená paluba ... ještě jsem neviděl postavená model, kde by byl tento spoj dobře vyřešen, včetně mých pokusů s Yamatem.

Samozřejmě byly na trhu i doplňky jiných firem (Eduard, WEM, GMM), ale to stále nebylo ono, stále zbývalo mnoho detailů do kategorie udělej si sám.

Situace se zlepšila až vydáním setu od Flyhawk.

Obsah stavebnice

img_0004

Tento set nabízí skutečně vše co potřebujete k doplnění Missouri od Tamyie. Výrobce nabízí v setu 30 menších aršíků s lepty, tři krabičky s resinovými doplňky a hlavně hlavních věží a kanónů 127 mm.

Z výzbroje bych doporučil dokoupit Oerlikony 20 mm od firmy Master a 40 mm čtyřčata z produkce firmy Alliance.

Z povrchu modelu zmizí veškeré náznaky detailů, povrch ostrova téměř celý pokryje plech s velmi zdařilými, jemnými detaily. Strop hlavních dělových věží, také zkrášlí plech s detaily povrchu.

Tímto jsme vyčerpali čtyři aršíky plechů, ostatní díly použijeme k doplnění modelu mimo jedné planžety, která obsahuje dva kusy se jmenovkou lodě.

Z resinu v setu najdeme různé ventilátory, úvazníky, zaměřovače, díly katapultu a již zmíněné věže ráže 127 mm. Veškeré resinové díly jsem měl ve své sadě bez jakéhokoliv poškození a povrchových vad.

Uvedený set bych doporučil ke koupi, komu nevadí ploché hlavně protiletadlových zbraní, nebude již muset nic k modelu přikoupit, komu tenhle "detail" vadí, musí investovat dále do setů zbraní, které jsem již uvedl.

Je mi jasné, že resinové zbraně by již tak drahý set neúměrně zdražily, proto chápu výrobce, že volil levnější variantu pouhých leptů.

Návod

Závěr

Již nad rámec tohoto seznámení se setem od Flyhawk bych k modelu Tamyia doporučil dřevěnou palubu, kterou najdete v nabídce různých výrobců s tímto sortimentem. Pro válečnou verzi můžete mít i již zbarvenou, pro poválečnou, (ještě před návratem do USA, byla paluba v přírodní barvě dřeva), případně pokud chcete stříknou palubu svým odstínem můžete zakoupit palubu bez barevné úpravy výrobce.

Zdeněk Krčmář

Redakce ModelWebu děkuje firmě Flyhawk a firmě Plastic-hobby za poskytnutý vzorek k recenzi.

Rubrika Flyhawk, Lodě - 1:350, Lodě - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.