1/72 Mig-15 UTI od Eduardu – první seznámení

18.5.2015 - 4 115 přečtení

01.jpg

Firma eduard pokračuje v "malé revoluci". Tentokráte modelem Migu-15 UTI. Redakce ModelWebu obdržela výlisky tohoto modelu a tak Vám dnes přinášíme pohled právě na ně.

Malá patnácková spárka jde do prodeje!

Petr "Chmell" Chmelík

Název: Mig-15 UTI
Měřítko: 1/72
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: ?

Úvodem

Model samotný vyjde jako součást Royal classu v červnu. Ale již dnes se můžete podívat na výlisky jednoho z modelů, který bude tato speciální řada obsahovat. Jedná se o model Migu-15 UTI, který vychází z původního modelu Mig-15 a Mig-15 bis.

Zdálo by se, že výrobce může upravit jen trupy a hned má nový model. Ale to by nesměl model vznikat u Eduardů. Nové jsou jak části trupu, tak malé detaily a čiré díly. Překonstruován je i rámeček s křídlem. Tím pádem dostáváme zcela nový model.

Rámeček I

První nový rámeček obsahuje díly trupu, výtokovou trysku a přídavné nádrže. Vše je vylisováno perfektně bez sebemenších chyb. Díly trupu jsem porovnával s výlisky modelu Mig-15 a rytí je shodné.

Rámeček II

Druhý rámeček obsahuje drobné díly a je také vyroben zcela nově. V tomto rámečku najdete bočnice, podlahu a přepážky kokpitu, palubní desky, sedačky a díly podvozku.
Stejně jako v předchozím případě je vše vylisováno perfektně.


Rámeček III

Poslední rámeček obsahuje díly křídla. Při focení jsem si říkal, že toto rozmístění dílů si nějak nepamatuji. A tak jsem rámeček porovnal s již vydanými modely a zjistil, že bylo provedeno několik změn. Ty se týkají především rozmístění dílů a na vliv detailů nemají vliv. Výrobce tak nejspíš řešil problémy s nedostříknutými díly. Vše je zase vylisováno bez sebemenší chybky.

Čiré díly

Rámeček s čirými díly je také nový, ale bohužel jsem zatím od výrobce neobdržel :(

Leptané díly

Leptané díly jsem obdržel dvoje. A to jak na model Mig-15 tak na Mig-15 UTI. Oba tyto aršíky jsou vyrobeny ve standartu firmy Eduard.

Masky

Masky obsahují vše potřebné pro vymaskování čtyř modelů. Přesněji třech Mig-15 nebo Mig-15 bis a jednoho Mig-15 UTI.

Závěr

U eduardu drží slovo a pokračují v malé revoluci, která tento rok zajisté nekončí. V příštím příspěvku bych se rád podíval, jak se tato novinka staví.

Stavební recenzi najdete v příspěvku 1/72 Mig-15 UTI od Eduardu – stavba

Petr 'Chmell' Chmelík
KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za model k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Novinky Eduard | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.