1/48 Brassinová kola pro Phantom II – EDUARD

31.8.2013 - 3 479 přečtení

eduard_logo

Nedávno jsme si představili sadu leptů pro F-4B Phantom II od Academy, dnes jsou na řadě resinová kola.

Brassinová kola pro F-4B/N Phantom II

Tomáš Macourek

Set: F-4B/N wheels
Kat.č.: 648114
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard M.A.
Určeno pro stavebnici: Academy

Obsah balení

V klasickém blistru máme obsažen návod, pár kol hlavního podvozku a pár kol předního podvozku. K tomu nám výrobce ještě přibaluje aršík vyřezaných masek z kabuki pásky a zarážky pod kola v počtu tří párů.

Bohužel jak US Navy, tak USMC, které typ F-4B/N výhradně užívali, neměli ve své výbavě tento typ zarážek. Máme tedy na výběr, zda je použijem a zavřeme oči, nebo si zhotovíme nové, kde jako základ použijeme klíny od výrobce, upravíme jejich tvar, zatmelíme otvory pro lana a vyrobíme z plastového profilu spojovací tyč čtvercového průřezu, která byla z jedné strany u jednoho z klínů s ozubením pro nastavení na danou velikost podvozkového kola. Vše se dá najít na fotografiích v knihách nebo na internetu.

Co se samotných kol týká, tak k nim nemám vetších výhrad. Kvalita odlitků je špičková, tvar, velikost a detaily odpovídají předloze. Dezén pneumatik má hloubku ideální, naopak některé nápisy na pneumatikách mohly být o malinko jemnější, ale to už by asi z technologiských důvodů nešlo.

Návod

Přiložený dvoustránkový návod je jednoduchý a přehledný, bloudit nebudeme. Barevná elektronická verze návodu je k dispozici na internetových stránkách výrobce.

Závěrem

Kola výborná, o tom není pochyb, klíny jsou fakticky špatně, ale na nich hodnota této sady asi nevisí.

Tomáš Macourek

Fotografie: výrobce, autor

Redakce ModelWebu děkuje výrobci EDUARD M.A. za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.