1/48 leptané díly pro stavebnici I-16

21.5.2012 - 6 366 přečtení

fotka-003

Firma Eduard nabízí leptané díly pro legendární "moscu" z vlastní produkce..

Aneb, když Eduard vylepšuje Eduarda

Jarek 'J.T.C.' Supík

Model: I-16 For EDUARD kit
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. c.: 49596

Úvodem

Leptané díly v tradičním a vzhledem k jejich velikosti i rozměrném balení jsou určené k vylepšení I-16 od Eduardu v "královském" měřítku.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Obsahem setu je palubní deska, různé páčky do kokpitu, kurtovací pásy atd., tedy vše co lze nalézt ve stavebnicích s označením PROFIpack. proto si myslím, že set je určen hlavně majitelům weekendových stavebnic, kteří se nakonec rozhodli použít lepty, byť prvotní úmysly byly "rychlá stavba z krabičky".

A navíc můžou weekenďáci s tímto setem majitelům "PROFIšpeku" strouhat mrkvičku. V setu jsou totiž leptané kryty podvozku, které po sestavení vypadají díky své tloušťce velmi realisticky. Jako náhled slouží fotky z Eduardího E-shopu.

Pozor!!!! Majitelům limitované edice I-16 Type 10 nad Španělskem DUAL COMBO 1/48 poskytne tato sada nulový přínos, neboť obsah jejich planžety je s tímto setem totožný, jen zdvojen.

Bohužel Eduardi opět zopakovali chybu z leptu, který byly v PROFIpacku na I-16 typ 10, a okénko v podvozkové šachtě udělali v leptech plné. Přitom v PROFIpacku pro typ 17 už dali správně rámeček a zasklení.

Návod je dostatečně přehledný a při postupu dle něj bychom neměli udělat žádnou chybu.

Závěr

Set je primárně určen majitelům weekendových stavebnic, kteří jej využiji z 98%. Jedinou hůře napravitelnou chybou je plné okénko pro průhled do pravé šachty podvozku. Za mě - plně weekendářům doporučuji.

Jaroslav 'J.T.C' Supík

Redakce ModelWebu dekuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.