Novinky firmy TaurusModels

11.4.2012 - 4 322 přečtení

title

Na modelářském trhu se objevuje další výrobce doplňků, který potěší zejména stavitele chmelnic v měřítku 1/48. Firma TaurusModels totiž přináší 3 detailní odlévané motory a doplňky k nim.

Motory kam se jen podíváš

Petr "DeSnek" Pastera

Úvod

Redakce ModelWebu dostala do pošty katalog neznámé firmy TaurusModels z Polska. Obsah katalogu mne velice příjemně překvapil, neboť obsahuje pravé lahůdky pro chmelničáře. A okruh příznivců prvoválečného letectva se den ode dne zvětšuje.

D4801 Oberusel Ur. II engine

Sada obsahuje 67 resinovych odlitků, 12 foto-leptaných dílů, potřebné dráty, návod.

D4802 Le Rhone 9J engine

Sada obsahuje 67 resinovych odlitků, 12 foto-leptaných dílů, potřebné dráty, návod.

D4803 Oberusel Ur. II engine with trestle

Sada obsahuje 73 resinovych odlitků, 12 foto-leptaných dílů, potřebné dráty, návod. Sada motoru D4801 Oberusel Ur. II je doplněna o přepravní a servisní podstavec. Vhodné pro začlenění do dioram.

D4804 Le Rhone 9J engine with trestle

Sada obsahuje 73 resinovych odlitků, 12 foto-leptaných dílů, potřebné dráty, návod. Sada motoru D4802 Le Rhone 9J je doplněna o přepravní a servisní podstavec. Vhodné pro začlenění do dioram.

D4805 Rotary engine's trestle

Sada obsahuje 5 resinovych odlitků, návod pro sestavení přepravního a servisního podstavce pod rotační motory. Vhodné pro začlenění do dioram.

D4806 Mercedes DI engine

Sada obsahuje 78 resinovych odlitků, potřebné dráty, návod.

D4807 Mercedes DI engine with diorama/exposition set

Sada obsahuje 83 resinovych odlitků, potřebné dráty, návod. Sada motoru D4806 Mercedes DI je doplněna o přepravní bednu a servisní podstavec. Vhodné pro začlenění do dioram.

D4808 diorama/exposition set for inline engine

Sada obsahuje 4 hnědé resinové odlitky, potřebné dráty, návod. Samostatná přepravní bedna a servisní podstavec pro řadové motory k začlenění do dioram.

Závěr

Firma TaurusModels patrně objevila další mezeru na trhu doplňků pro prvoválečná letadla. Dle fotek výrobce se jedná o velmi detailní provedení jednotlivých motorů a zájemcům o stavbu chmelnic se otvírají další možnosti propracovávání nejenom samotných modelů nádherných letadel, ale také jejich doplňování do dioramat třeba spojených s polní údržbou či výměnou motoru. Jako velice vtipné je prodej podstavců pod motory samostatně. Rozhodně to zvyšuje variabilitu doplňků.

Přeji firmě TaurusModels hodně úspěchů a těším se na další podobně dokonale zpracované motory jako je Mercedes DI. Následovníci Mercedes D.III a D.IIIa by si to jistě také zasloužily.

Další informace můžete získat zde.

Petr "DeSnek" Pastera

Jakmile redakce ModelWebu budeme mít k dispozici vzorky, o skutečnou kvalitu doplňků se s Vámi opět rozdělíme.

Rubrika Novinky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.