1/48 P-38F Cockpit for Tamiya kit – Eduard Brassin

22.6.2020 - 1 504 přečtení

00

Bolo len otázkou času kedy a kto príde z rezinovým interierom na Lightning-a od Tamiye. Prvý je Eduard a ako to vyzerá v jeho podaní?

Nový a detailnejší interiér na Lightning-a

Ľubomír Kerék


Názov: P-38J cockpit
Výrobca: Eduard
Materiál: Rezin, plech, obtisky
Mierka: 1/48
Kat.číslo: 648544
Určené pre: for Tamiya  kits


Obsah balenia

Interiér Tamiya-ckeho Lightning-a  je už v plastovom prevedení na výbornej úrovni. Ale vylepšiť sa dá všetko... a preto pre chronických vylepšovačov a fajnšmekrov  pripravil Eduard interiér z rezinu. Jeho zostavením nás vedie 12 str A5 návod. Návod je dostatočne podrobný a pri všetkých dieloch je pri návode na zostavenie označené ich farebné prevedenie.

23 rezinových dielov je umiestených v dvoch sáčkoch. Všetky diely sú odliate v výbornej kvalite, trochu skrútený som mal len rám konštrukcie sedačky, čo sa dá ale ľahko napraviť. Pri oddeľovaní od naliatkov a blaniek treba byť opatrný, predsa len niektoré malé diely sú krehké.

V prvom sáčku s bledšími odliatkami máme odliatok   podlahy ktorý oproti stavebnicovému dielu ponúka pekne vydetailovaný spodok. Ďalej to je sedačka, zadný diel  priestoru kabíny, spodok prístrojovky a diely rádiostanice. Druhý sáčok zo zvyškom obsahuje bočné panely, opierku hlavy, knipel, pedále, rám sedačky a prístrojovú dosku. Na tej sa mi páči že Eduard išiel do jej rezinového plastického odliatku v kombinácii s dekálmi - presne ako preferujem takže spokojnosť...


Lepty a obtisky

Ako ďalšie obsahuje sada dve leptané planžety. Prvá je oceľova a obsahuje pásy. Druhá obsahuje kabeláž k rádiostanici (tu by som zvážil výmenu za olovené drôtiky), pár páčiek (14) do kabíny, diel zameriavaču a obrubu kabíny. Takže ako vidno žiadne zbytočnosti. Malý obtiskový aršík obsahuje obtisky na prístrojovku a rádiostanicu.


Záver

Aj keď je interiér zo stavebnice veľmi pekný a podrobný, tak pri porovnávaní jednotlivých dielov z dielmi z rezinu vychádzajú odliatky plastickejšie, ostrejšie a detailnejšie. Ako príklad pridávam napr. sedačku, kde po porovnaní zo skutočnosťou vychádza rezinová o veľký kus lepšie. Sada sa mi páči a na stavbu som zvedavý. A teším sa hlavne na jej kombináciu s rezinovou zbraňovou šachtou.



Ľubomír Kerék
KPM Albatros Martin


Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorky k recenzi


Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, Tamiya | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.