1/72 AJ-37 Viggen – resinový kokpit – Special Hobby

9.2.2020 - 1 299 přečtení

_MG_9975

Vylepšení pro Viggen

PUR sem, PUR tam

Jan Starý

Základní informace

_MG_9974

Název: AJ-37 Viggen Cockpit Set
Kat. číslo: 7423
Měřítko: 1/72
Výrobce: Special Hobby

Od firmy Special Hobby máme na trhu již několik verzí Viggena. Tento kokpit je určený konkrétně pro JA-37. Master byl vytvořen ve 3D a následně vytisknut na 3D tiskárně. Rozdíl oproti ručnímu masteru je opravdu znatelný. Díly jsou zabaleny v blistru a je k nim přibalena i planžeta s barvenými leptanými díly.

Odlévané díly

Jak jsem již zmínil, nejedná se resinové díly z ručního masteru, a to je opravdu znát. Díly jsou opravdu parádní. Detaily jsou krásné, ostré. Nikde není nic "zalité", žádné stopy po vzduchových bublinách, škrábancích nebo prasklinách. Dle výrobce by mělo postačit díly odstranit od patek a bez jakýchkoliv úprav mají nahradil plastové díly ve stavebnici.

Leptané díly

Pro ještě větší potěšení obsahuje set planžetu s barvenými leptanými díly. V podstatě se jedná o kompletní přístrojové vybavení do kokpitu. Budíky, tlačítka, čudlíky a podobně. Lehce je posunutý tisk černé barvy. Jedná se o sedminový model a tudíž to považuji za zanedbatelné, protože při sestavení se tento nedostatek ztratí.

Návod

Návod stručně a jasně popisuje jak set nainstalovat do stavebnice.

Set versus stavebnice

Udělal jsme lehké srovnání dílů ze setu a dílů ze stavebnice. Dalo by se říct, že fotografie řeknou vše. Plastový kokpit ve stavebnici postrádá hromadu detailů, které naopak odlévané díly mají. Za mě je to velmi zdařilý set. Můj názor je, že rozhodně stojí za to jej zakoupit a AJ-37 si vylepšit.

Jan Starý

Redakce ModelWebu děkuje firmě Special Hobby za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky, Special Hobby | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.