1/48 Fw-190A early versions – Royal Class – Eduard

12.11.2017 - 1 888 přečtení

Fw 190 A-2,3,4

Předvánoční novinkou firmy Eduard je v královské řadě model Fw-190A early versions. V tomto článku se můžete podívat na zkušební výlisky nových verzí, které bude tato stavebnice obsahovat.

Edí fokouš raných verzí

Petr "Chmell" Chmelík

Název: Fw 190A early versions (Royal Class)
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: R0016

Úvod

Vážení čtenáři rád bych Vás tímto seznámil s novými díly pro modely Fw-190A prvních sérií které bude obsahovat prosincová novinka firmy eduard model Fw 190A early versions (Royal Class). Výlisky jsou testovací a tak na některých místech jsou ještě jemné otřepy nebo škrábance.

Z informačního letáku si dovoluji citovat:

Připravovaná stavebnice obsahuje součástky pro dva modely. Postavit lze verze Fw 190A-2, A-3, A-4, včetně stíhacích-bombardérů. K dispozici jsou dvě podoby trupu pro verzi A-4 a dvě podoby křídla (se 4 zbraněmi v křídle a se 2 zbraněmi v křídle).

Rámeček O

Tento rámeček obsahuje nový trup pro verzi Fw-190A-2/3. Trupy jsou řešeny stejně jako u již vydaného modelu Fw-190A-4. Já dostal testovací výlisky, na kterých jsou drobné otřepy v místě štěrbin a výdechů výfuků.

Rámeček P

Dalším novým rámečkem je ten s označením P. Ve kterém najdeme díly trupu pro verzi Fw-190A-4 (early). I v tomto případě se jedná o testovací výlisky.

Rámeček E

Posledním rámeček, který jsem dostal, obsahuje díly křídla pro dvoukanonovou verzi. I tento rámeček je nový a koncepce je stejná jako u křídla pro čtyř kanonovou verzi.

Leptané díly

Leptané díly jsem dostal upravené ty, které naleznete již v modelu Fw-190A-4. Oproti původnímu balení jsou ale tisknuty na novém stroji. Ten má jemnější tisk a rastr je téměř neznatelný. Další novinkou je zasklení budíků. Zasklení je dle mého výborný nápad, který přispěje ještě k větší věrnosti.

Téměř shodný leptaný aršík naleznete následně v modelu Fw-190A early versions (Royal Class).
Poslední leptaný aršík obsahuje kryty sání do prachových filtrů. Ty budou ve výše zmiňované stavebnici jako konverzní polyuretanový díl.

Masky

Masky jsou také totožné s již vydaným modelem Fw-190A-4. Není divu, čiré díly budou nejspíše shodné pro všechny verze Fw-190 modelů "A".

Polyuretanové díly

Model Fw 190A early versions (Royal Class) bude obsahovat několik polyuretanových dílů. V první řadě jsou to dva páry kol hlavního podvozku, nové malé kryty podvozku pro verzi A-2 a především konverzní díly na Fw 190A-4/Trop.

Všechny tyto díly jsou odlity perfektně a jsou plné krásných jemných detailů.

Návod

Kamuflážní schémata

Závěr

Výlisky jsou stejné kvality, jako již obsahuji předešlý model verze A-4. Stejně je tomu u masek. Novinkou jsou pak leptané díly potištěné novou technologií a jako bonus polyuretanové díly. Dalším bonusem bude plakát a sklenice.

Petr 'Chmell' Chmelík
KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorek k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.