1/48 Messerschmitt Bf-109G-2 – Eduard – FIT TEST

25.7.2017 - 2 204 přečtení

Do Fit testu se nám dostala stavebnice z Eduardí série Messerschmittů a to verze G-2. V krátkosti se podíváme jak se tento model staví...

Gustav Druhý
FIT TEST

Jiří 'Novis' Novák

Název: Bf-109G-2
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. Číslo: 82116

Kokpit

V kokpitu sedí vše jak má. Díly na sebe pasují bez nedostatků, jak plastové, tak i leptané. Barevné lepty kokpit ještě více oživí.

Trup

Do jedné poloviny trupu stačí vlepit kokpit, ostruhové kolečko a trup uzavřít. Pak stačí vlepit chladič, sání ke kompresoru. Pro verzi trop je zde i prachový filtr, ten stačí opatřit lepty. Do prostoru výfuků vlepíme leptané kryty výfuků. Výfuky mají zahloubené ústí a já je vlepím až po nabarvení celého modelu, než nasadím vrtuli. Zde také vše sedí bez problémů.

Vrtule

Před zahájením stavby jsem byl jedním kolegou upozorněn na vrtulový kužel. Byla o tom někde vedena debata, že u Eduardu mají kužel moc do špičky. Takže tuto partii vyřeším použitím dílu ze stavebnice Hasegawa. Možná se i dočkáme tohoto dílu odlévaného.

Křídlo

Do křídla vlepíme díly podvozkových šachet. Jediné na co jsem narazil je v návodu chybějící upozornění na díl pro zaslepení otvorů pro vypadávání prázdných nábojnic. Ve Fit Testu verze G-6 o Romana Kresty jsem narazil na špatné lícování křídelních chladičů. U této stavebnice jsem tento problém neměl a vše sedlo na své místo jak mělo. Nenarazil jsem ani na propadliny na klapkách Jak tomu bylo u předchozích stavebnic.

Nasazení křídla na trup je bezproblémové.

SOP a VOP

Směrovka je z jednoho dílu a tu stačí přilepit na své místo. VOP jsou z několika dílů, přičemž pohyblivé části jsou nastavitelné.

Podvozek a zbraně

Podvozkové šachty stačí lehce začisti, nalepit na ně kryty a podvozkové kola. Zbraně se dají vložit do modelu stejně jako výfuky, tedy po celkovém nabarvení modelu.

Čiré díly

Díly překrytu kabiny také sedí bez problémů, stačí je jen osadit leptanými díly.

Celkový dojem

Ze stavebnice pro mě celkový dojem velice příjemný, od výrobce jsem stavěl verzi E a to také byla velmi příjemná a pohodová stavba.

Jiří 'Novis' Novák

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorky k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Stavební recenze | 4 komentářů

Komentáře

4 odpovědí k článku “1/48 Messerschmitt Bf-109G-2 – Eduard – FIT TEST”

  1. apus60 napsal:

    Ach jak se ty časy mění....kužel z Hasegawy, to jsou věci. ...když byla G-dvojka od Hasy novinka, tak kužel správného tvaru prodávalo CMK...hmmmm

  2. apus60 napsal:

    Samozřejmě na tu Hasegawu..

  3. Jiří 'Novis' Novák napsal:

    Vždy se něco najde, co někomu nesedí a každý to řeší jinak, já takto.

  4. Jirka "Jirkun" Kunčík napsal:

    Ten kulatější kužel Hasegawy je tvarově horší a ještě se mi jeví , že dělá schodek se základnou. Pošlu foto s porovnáním SZ.

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.