1/48 Kola raná verze pro F-14A od Tamiya – Brassin – Eduard

8.3.2017 - 1 733 přečtení

20170306_202318 ??????????????

K loni vydané mainstreamové čtvrtkové stavebnici F-14A Tomcat od japonské modelářské ikony Tamiya vyšla další doplňková sada od firmy Eduard. V prosinci jsme zde recenzovali pozdní verzi resinových podvozkových kol, tentokrát se podíváme na sadu podvozkových kol rané verze, opět v řadě Brassin.

Brassinová kola pro Tamiyáckého kocoura podruhé

Tomáš Macourek

Set: F-14A kola raná verze
Kat.č.: 648304
Měřítko: 1/48
Pro stavebnici: Tamiya
Výrobce: EDUARD M.A.

Obsah balení

V blistru najdeme klasicky návod, masky a osm odlitků. Kolečka a jejich disky se pouze odstraňují z nálitku a po začištění můžeme začít s barvením.

Odlitky

Osm precizně odlitých dílů z polyuretanu zastupují dvě přední kola i s disky dohromady a čtyři díly disků a dvě kola hlavního podvozku. U vzorku, který jsem obdržel, je vše prvotřídní. Stejně jako u pozdních kol sady 648290 mají správný tvar i velikost, ostré povrchové detaily, věrně (a správně) zpracované nápisy na pneumatikách i drážky na pojížděné straně pneumatik.

Dále nabízím pár obrázků pro srovnání s koly ze stavebnice. Více detailů a jejich ostrost je z odlitků dobře patrná.

Návod

Návod je opět jednoduchý a přehledný. Obsahuje odstíny barev GSI i rozmístění masek pro stříkání barev. Ke stažení na webu výrobce je zde.

Závěr

Momentálně se jedná o jedinou možnou náhradu kol s tímto typem disku, který je určen výhradně pro stavebnici Tamiya. Náhrady od jiných výrobců asi nebude problém také použít, ale dovolím si tvrdit, že tato brassinová patří k tomu nejlepšímu. Jak jsem psal v recenzi na pozdní verzi kol, je nutné seznámit se s konkrétní předlohou a zvolit správný typ kol, resp. disků.

Tomáš Macourek

Fotografie: autor

Redakce ModelWebu děkuje výrobci EDUARD M.A. za poskytnutí vzorku k recenzi.

br/>

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.