1/48 – Harrier GR Mk.7/9 – BigSin – Eduard

13.11.2016 - 1 674 přečtení

eduard_logo

Doplňky k Harrieru, tentokrát uhledně zabaleno v provedení All In One

Šperky k Harrikovi

Roman "Travis" Henych

Název: Harrier GR Mk.7/9 1/48
Výrobce: Eduard M.A.
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 648284

Obsah

V černé papírové krabičce velikosti16,5 x 8,5 x 5 cm nám Eduard servíruje všechny doposud vydané brassiny k Harrieru GR 7/9 od Hasegawy a vlastního přebalu týchž výlisků (recenzoval jsem na ModelWebu).

V krabičce dobře vystlané molitanem chránícím před poškození všech dílů nalezneme návod, 26 brassinových dílů, 3 z průhledné pryskyřice, aršík s obtisky a kovovou barevnou planžetu, tedy komplet samostatně vydaných sad 648276 1/48 Harrier GR Mk.7/9 exhaust nobles, 648273 1/48 Sniper ATP for Harrier GR.9, 648266 1/48 TERMA pod, ale také samostatně neprodávaných koleček a vystřelovací sedačky, které v současné době naleznete pouze v Eduardí limitce.

Díly

Všechny díly jsou odlity přesně, se skvělými detaily, bez vad, kazů, nedolití či bublinek. Trochu jsem doufal v opravu TERMA podu (v této podobě je "vyvalený" do boku), k té ale nedošlo. Podrobný náhled všech dílů najdete ve výše zmíněné recenzi modelu na ModelWebu.

Návod

Sestavením všech částí nás provede návod, který je jasný a přehledný. Barevný klíč pro jednotlivé díly je v barvách GSI (Gunze).

Jediná vada návodu je to, že neurčuje přesné pozice kontejnerů Sniper a TERMA na trupu Harriera. V tomto směru je Eduard bohužel nepoučitelný, výtky tohoto obsahu zazněly z několika směrů již při vydání samostatných sad...

Suma sumárum

Sada je pro mne trochu schizofrenní. Na jednu stranu obsahuje díly, které se samostatně zatím koupit nedají (sedačka a kolečka), a proto vám nezbyde nic jiného, než jít do tohoto kompletu.

Na druhou stranu obsahuje i části, které využije jen ten, kdo staví Harriera ze specifického období a nasazení z Afghánistánu – kontejnery Sniper a TERMA, ale zatímco Sniper na stroji z Afghánistánu použijete takřka vždy, tak TERMU jen velmi výjimečně.

Pokud bych já osobně určoval, co dát do kompletního balení pro Harriera, volil bych sedačku, kolečka, trysky a plechařinu v podobě setů č.49784 - Harrier GR Mk.7/9 upgrade set a anglických RBF 49051 - Remove before flight UK 1/48. V této podobě mi Sniper a Terma přijde trochu jako nevhodná "vycpávka".

Roman „Travis“ Henych

Redakce ModelWebu děkuje výrobci Eduard M.A. za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.