1/72 Messerschmitt P 1106B-1 “Aces” – AZ model

21.9.2016 - 3 442 přečtení

Kopie - 1106B1-01

Neexistující projekty německých letadel,  tzv. Luftwaffe 1946, jsou  vděčným námětem pro výrobce modelů. A jeden takovýto velmi zajímavý kousek vydává jako novinku ve třech přebalech firma AZ model. Nyní se podíváme na přebal verze P 1106B-1...

Esa tajných zbraní Říše

Zdeněk 'ujík' Uj

Obsah krabičky

Kopie - 1106B1-01

Model: Messerschmitt Me 1106B-1 "Aces"
Výrobce: AZ Model
Měřítko: 1/72
Katalogové číslo: AZ 7537

Model je schován v obvyklé krabičce s bočním otvíráním. Titulní stránku zdobí akční scéna, na které proudový Messerschmitt s černým tulipánem na čumáku, úspěšně útočí na B-17G. Zadní strana je využita pro kamuflážní schémata. Uvnitř jsou v igelitovém sáčku dva rámečky z béžového plastu, čirý překryt kokpitu (samostatně zabalený v sáčku), obtisky a návod.

P1230579

Plastové díly

Výlisky jsou z okrového plastu, povrch je na některých dílech hladký a lesklý, na jiných spíše matný a na omak lehounce drsný, jako velmi jemný smirek. Je vidět, že model je prostě klasický short run.

Na hlavních dílech se občas najde nějaký otřep, nebo škrábanec, ale není to nic, na co by nestačilo přestříknout surfem a lehce přebrousit. Paneláž je negativní, jednotlivé linky jsou rovné a ostré. Akorát v místě ohybu vnějších částí křídel se rytí ztrácí a bude potřeba opravit. Nicméně já linky protáhnu rydlem všechny, tak jak to mám ve zvyku u všech modelů.

Na pár místech je udělané nýtování (křídla) a rychlošrouby (trup), ve výstřelných otvorech jsou hlavně. Ty doporučuji určitě odvrtat a nahradit. Otvory pro vyhazování nábojnic chybí úplně.

Další menší zádrhel, na který je upozorněno i v návodu, jsou zalitá ukotvení podvozkových nohou, která je potřeba vyříznout.

Drobné díly vypadají slušně, stopa po spoji formy je na některých dílech patrná, ale bude stačit zaškrábnutí skalpelem.

Model obsahuje i základ motoru, který je viditelný podvozkovými šachtami a po doplnění pár drátků bude naprosto dostačující. Do motoru vlepujeme i první stupeň kompresoru a trysku, které jsou velmi povedené, takže nejhorší asi bude vytmelit a vybrousit spoj v sacím kanálu a výtokové trysce, kde bude nutné odstranit i vyhazovače.

Kokpit je vybavený relativně dobře, ale více detailů v lepší kvalitě a větší plastičnosti by určitě neuškodilo.

Mezi jednotlivými díly najdeme i přídavné nádrže, závěsníky, kanonová pouzdra, antény radaru a dokonce i přistávací hák, takže nás od výrobce zřejmě ještě čeká několik zajímavých variant přebalů.

A vlastně nic nám nebrání tomu, použít tyto díly je i teď. Stačí jen troška fantazie.

Čiré díly

Jediný čirý díl je překryt kokpitu. Ten je vylisovaný v celku, bez možnosti otevření. Je slušně průhledný, ale poměrně dost silný, takže zkreslení je z určitých úhlů viditelné. Rámování by mohlo být výraznější a určitě mu neuškodí přeleštění.

Obtisky

Obtisky vypadají parádně. Jsou lesklé, s přesným soutiskem, přesah krycího laku minimální. Snad jen u emblému pro třetí kamufláž (číslo obtisku 23), je nepatrně soutisk posunutý. Několik malých popisek je čitelných. Jen u čísel ve žluté barvě se obávám, že nebudou dostatečně krýt, když nemají podklad z bílé barvy. Výrobce obtisků není nikde uveden.

Varianty zbarvení

Jednotlivá schéma zbarvení jsou na zadní straně krabice a na výběr máme ze tří kamufláží, všechny fiktivní z roku 1946 a jména pilotů i operátorů jsou velmi zajímavá. Barvy použité v jednotlivých kamuflážích značeny v odstínech Humbrol a slovním popisem. Akorát u druhé kamufláže se někam zatoulalo označení, jaké barvy máme použít na vrchní plochy. Tipnul bych si RLM83 a RLM02, ale ono je vlastně cokoliv dobře. Akorát na spodku trupu za výtokovou tryskou postrádám nějaké to ocelové oplechování, jako ochranu před horkými plyny.

  • Kamufláž A
    Me 1106B-1, JG 52, pilot Hptm. Claus Thaller, operátor Horst Fische, letiště Ústí nad Orlicí, červenec 1946
  • Kamufláž B
    Me 1106B-1, JG 53, pilot Lt. Jorg Drexel, operátor Georg Radler, letiště Vídeňské Nové Město, září 1946
  • Kamufláž C
    Me 1106B-1, III/JG 52, pilot Lt. Udo Flux, operátor Adrian Thomer, letiště Mnichov, obrana Říše, květen 1946

Návod

Návod je barevný, obsahuje velmi stručné seznámení s letounem, nějaké ty rady a upozornění, číslování dílů a pár barev, převážně do kopitu. Samotný stavební postup se mi jeví jako srozumitelný a dostačující. Najdeme zde i upozornění, kolik je potřeba závaží na vyvážení modelu. A není ho zrovna málo.

Závěr

Model je klasický short run, takže stavebně to asi nebude taková pohodička, jako u modelu stříkaného do oceli, nicméně jednotlivé díly vypadají velmi slušně, takže jsem velmi zvědavý, jak půjde dohromady stavba.

Messerschmitt P 1106B-1 je tvarově velmi zajímavý letoun a i když existoval pouze na papíře v nějakém jednoduchém návrhu (nebo na pytlíku od svačiny?), jsem rád, že mám možnost si ho postavit jako model.

Kdo má zálibu v Luftwaffe 1946, What if, nebo má prostě jen radost z modelařiny, nebere modely smrtelně vážně a má fantazii, ten bude spokojený. A tak říkám, jen houšť a více takovýchto úchyláren.

Zdeněk 'ujík' Uj

Redakce ModelWebu děkuje firmě AZ model za vzorky k recenzi.

Rubrika AZ model, Letadla - 1:72, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.