1/48 Sniper ATP – Brassin – Eduard

2.9.2016 - 2 891 přečtení

Sniper-pod-FS

Dalšia porcia výzbroje z brassinu...

Predo mnou sa neschováš !!!
Tvoj Sniper ATP

Ľubomír Kerék

Názov: Sniper ATP
Výrobca: Eduard
Material: Rezin
Katalógové číslo: 648252

Krátko z histórie

Zařízení Sniper ATP umožňuje autonomní rozpoznávání a sledování cílů z velkých vzdáleností, respektive z prostoru mimo dosah protivzdušné obrany protivníka (stand-off), pilotům poskytuje detailní obrazové informace o pozemních pohyblivých i nepohyblivých cílech (s vysokou rozlišovací schopností) v bojových operacích ve dne i v noci a umožňuje použití moderních, vysoce přesných zbraní. Vestavěný vysoce výkonný datalink vytváří podmínky ke koordinaci posádek bojových letounů a s pozemními velitelskými orgány v reálném čase.

Kontejnerové navigační a střelecké zařízení Sniper ATP je v současné době používáno na letounech F-15E, F-16 Block 30/40/50, A-10C, A-10A+, F/A-18, Harrier GR.9 a dokonce i na strategických bombardérech B-52 a B-1. Sniper ATP lze teoreticky použít i na letounech Tornado a Typhoon.

Stavebnica

Sniper ATP je balený v štandartnom brassinovom blistrovom balením, ktorý doplnok výborne chráni. Obsahom krabice sú 4 rezinové odliatky + 3 z číreho rezinu + malá planžietku leptov s 5 dielmi a obsah blistru uzatvára aršík popiskov a 1 listový návod.

Na rozdiel od rakiet alebo bômb máme v k dispozícii len jeden kus zariadenia. Samotné telo sa skladá z dvoch časti ktoré sa spájajú veľmi príjemným spôsobom. Okrem toho stačí doplniť jeden rezin dozadu a hrubá stavba je hotová.

Následujú 4 leptíky (jeden je na výber z dvoch typov) a to jednoduchšie je za nami. Stavbu uzatvárajú 3 sklá z číreho rezinu. Po priložení vyzerá že sedia presne, ale pri ich odrezávaní treba byť veľmi opatrný aby sa nepoškodili. Keďže vnútorná hrana skla má byť červená, treba na lepenie použiť disperzné lepidlo ktoré je po vyschnutí priehľadné. (Ja ich budem lepiť až na záver po nastriekaní tela.) Po aplikácii pár popiskov je hotovo a "malý šperk" môže ísť na model.

Ľubomír Kerék
KPM Albatros Martin

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard M.A. za vzorky k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.