1/72 Spitfire kola – Brassin – Eduard

13.8.2016 - 2 050 přečtení

eduard_logo

Resinová kola pro malého Spitfira...

A přece se točí...

Jan Starý

 

Měřítko: 1/72
Výrobce: Eduard

Úvodem

Všechny blistrové krabičky obsahují totožné ostruhové kolečko. Tudíž jsem udělal pouze fotografie z jedné krabičky. Odlitek je čistý, detailní a bez bublinek či deformací.

 

Spitfire Mk. IX kola pětipaprsková, hladké pneumatiky

IMG_0701 Kat. číslo: 672106
Návod: Zde

Prní, zde představovaná, kola nemají žádné vady. Krásně detailní provedení, včetně nápisu výrobce pneumatiky. Masky sedí jak mají. Jedná se o přímou náhradu za stavebnicová kola.

 

Spitfire Mk. IX kola pětipaprsková, se vzorkem

IMG_0698 Kat. číslo: 672107
Návod: Zde

Druhé balení obsahuje stejná kola jako předešlé balení, ale kola nejsou hladká, nýbrž se vzorkem. Taktéž platí, že jsou kola detailní a bez vad. Dezén je po celém obvodu stejný, bez žádného posunutí či změně velikosti. Masky sedí jak mají. Tato kola nenahrazují díly ze stavebnice, nelze tedy porovnat.

 

Spitfire Mk. IX kola čtyřpaprsková, hladké pneumatiky

IMG_0699 Kat. číslo: 672108
Návod: Zde

Třetí typ kol má opět hladké pneumatiky. Opět jsou krásně zpracované, bez žádných vad. Masky sedí jak mají. Tento typ kol se v zatím vydané stavebnici nachází, takže se jedná o přímou náhradu.

 

Spitfire Mk. IX kola čtyřpaprsková, se vzorkem

IMG_0700 Kat. číslo: 672109
Návod: Zde

Poslední dnes představovaná kola mají vzorek. Detailně provedená, bez geometrických vad, jako předešlá kola. Avšak na jednom kole jsem nalezl dírku. Masky taktéž sedí jak mají. Tato kola nenahrazují díly ze stavebnice, nelze tedy porovnat.

 

Závěrem

Oproti dílům ve stavebnici se jedná o velmi detailně zpracovaná kola. Jistě je příjemné, že se jedná pouze o jeden díl, tudíž je potřeba jej jenom oddělit od patky a začistit. Kola ve stavebnici jsou tvořena čtyřmi díly a je potřeba brousit. Odlévaná kola nejsou kulatá, ale mají naznačenou "deformaci" v místě styku se zemí.

 

Jan Starý
SPL-Liberec

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.