1/72 Focke-Wulf Fw 190 A-8 – Eduard

10.10.2015 - 3 312 přečtení

958509-15610-85

Pohled na výlisky novinky od Eduardu v podáni edice Overtrees.

Eduardi Focke-Wulf in detail.

Jaroslav Supík

Model: Focke-Wulf Fw 190 A-8
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/72
Kat. c.: 70111X

Úvodem

Jistě je už veřejným tajemstvím, že náhled na novinku ve dvaasedmě od Eduardu pro ModelWeb má na starosti moje maličkost. Avšak než se mi dostanou reprezentační vzorky na stůl, požádal jsem kolegu (Díky Romane) o koupi čistých výlisků v řadě overtrees na E-Day a nyní je vám nafocené představují.

Stavebnice

V typické bílé krabici najdeme v sáčcích dva rámečky z šedé hmoty a jeden čirý. Jak si můžete všimnout šedé rámečky by si zasloužily o chlup větší krabici, ale není to nic co by bylo na závadu.

Výlisky jsou odstříknutý čistě bez viditelných kazů,

výjimkou je vrchní polovina levého křídla. Vypadá to spíš na nějakou vadu materiálu, protože v druhé stavebnici je podobný úkaz na jiném místě křídla. Otřepy v otvoru pro podvozek, jsou mým dílem, nikoliv chybou výrobce.

Co se týče vybavení cockpitu, budete marně hledat pedály ovládaní směrovky, musíte se buď spokojit s výstupky a nebo si sehnat z leptů. Toto ovšem platí jen pro overtrees a případné budoucí weekend edice.

Motor je tvořen jen reliefem, který však bohatě na to co z něj bude vidět postačuje. Pokud by to někomu bylo málo, muže si pár měsíců počkat než přijde na trh brassinový.

Výfuky si bohužel musíme odvrtat sami a před lepením si vyzkoušet jejich pozici aby nebyly utopené dovnitř trupu, jak je to vidět na mé fotce. Dále je třeba na levé polovině trupu pro ně proříznout otvor a protože měly oba blanku, tipuji, že to nebude ojedinělý výskyt.

Jistě jste si všimli, že v rámečcích jsou i variabilní díly pro jiné varianty, které na trh přijdou později.

Jak se výrobci povedly i jiné detaily se můžete podívát v této galerii. Bohužel jinou nerozdělanou Fw-190 řady A nevlastním, tak jsem aspoň porovnal nádrže a anteny radaru, které mi zůstaly ze stavebnice Revell.

Čiré díly odpovídají standardu firmy a odsuvne překryty jsou nejen ve dvou vyráběných variantách, ale také nám umožňuji postavit si model s uzavřeným nebo otevřeným překrytem.

Vybavení Profipack edice které není obsaženo v recenzované edici si můžete zatím prohlédnout na stránkách výrobce včetně návodu.

Závěr

Věřím, že se vám stavebnice bude i přes některá zjednodušení líbit a pokud si myslíte, že by bylo dobré se v další recenzi zaměřit na některý konkrétnější detail, nebojte se svůj návrh napsat.

Jinak na Modelforu se můžete mrknout na probíhající skupinovou stavbu.

Jaroslav Supík

Děkuji svojí bance, že po mě nechce žádné poplatky a tím pádem jsem si z ušetřených drobných mohl koupit dva overtreesy.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.