Pohled na troje doplňkové sety pro čtvrtkové Tornado IDS od Revellu – Eduard

26.10.2014 - 1 902 přečtení

Fotka 001

U Eduardu zareagovali na vydáni nového Tornáda IDS ve čtvrtce a připravili několik doplňku k vylepšení či usnadnění práce.

Vhodné doplňky pro vylepšení?

Jaroslav Supík


Odlitky

Model: Tornado IDS wheels For Revell kit
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. c.: 648159


V typickém blistru, vzhledem k velikosti dílu opět s bonusovým molitanem navíc najdeme pět odlitku, masky a návod. Díly jsou odlitky bez bublinek a jiných viditelných kazu.

Při porovnáni s díly ze stavebnice, si všimneme že brassinová kola jsou oproti těm ze stavebnice o chlup větší a hlavně detailnější. Byť to na fotce není vidět polovina pláště kola ze stavebnice má propadlinu po obvodě. Nevýhodou brassinu je pro změnu o něco menší průměr disku než je plášť, což můžete vidět na fotce porovnávající rubové strany kol, kde brassinový disk je jen vložen. Protože tak tenkým materiálem na vyplnění spáry bohužel nedisponuji, nejdříve jsem tedy disk nalepil co nejvíce do středu a mezeru po obvodu vyplnil dvousložkovým tmelem.


ZOOM

Model: Tornado IDS interior S.A. For Revell kit
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. c.: FE686

Tento leptík je jako jediný z této recenzované trojice balen v přiměřeně velkém obalu. Vyhledávat jej budou modeláři, kterým se nechce vybarvovat palubní desky. Pro někoho výhodou, pro jiného nevýhodou budou některé díly řešené jako samolepící. Rastr, byť na fotkách přímo řve pouhým okem uvidíte na vzdálenost cca 15-25 cm dle ostrosti zraku. :) Poutací pásy si budeme muset dokoupit zvlášť.


Poutací pásy

Model: Tornado IDS seatbelts For Revell kit
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. c.: 49688


Samostatnou planžetku obsahující poutací pásy ve zbytečně velkém obalu uvítají hlavně modeláři, kteří se nespokojí s nalisovanými ze stavebnice, ale další vylepšováni v planu nemají.


Závěr

Jde o doplňky vylepšující v každém případě finální vzhled modelu. Minimálně kola a poutací pásy jsou velkým přínosem oproti znázornění ze stavebnice. Pokud mi je dobře známo, recenzi na další doplňky pro Tornado IDS od Revellu připravuje kolega Lubomir Kerek.


Jaroslav Supík


Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku k recenzi.


Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.