1/48 Bicentennial Phantoms od Eduardu

18.8.2014 - 3 513 přečtení

1190

Ako ďalší v poradí "Phantomových" limitiek nám Eduard pripravil ich prevedenie vo výročných kabátoch.

Na scénu prichádzajú výročné "Phantomy"

Ľubomír Kerék

Model: Bicentennial Phantoms
Výroba: Eduard ( Academy)
Mierka: 1:48
Material: Plast, plechy, rezin
Katalogové číslo: 1190

Krátko úvodom

V spolupráci s firmou Academy nám ponúka Eduard ďalšiu Phantomovskú limitku tentoraz venovanú výročným kamuflážam.

Výlisky su oproti pôvodnej farebnej hudbe od Academy všetky šedé, myslím že to bude vyhovovať všetkým. Čo robí limitku limitkou je pridaná hodnota. Takže čo je v krabici navyše?

V prvom rade dve planžety leptov ktorými vylepšíme interier, sedačky a trysky. Jedna z nich je farebná. Z brassinu na nás čakajú nové sedačky, trysky a kolesá. V spolupráci s firmou HGW máme v krabici látkové pásy. Klasika a samozrejmosť sú striekacie masky, ktoré nám okrem rámovania kabíny pomôžu aj pri striekaní diskov kolies.

No a na záver sú to dva obrovské aršíky obtiskov, ktoré sú pripravené v spolupráci s firmou "Furball Aero-design", a s pomocou ktorých máme na výber z patich kamufláži. Ďalej bude následovať telegrafické zoznámenie sa s obsahom krabice, ale podstatná časť a to stavba sa bude odohrávať na ModelFore.

Návod

20 stranový plnofarebný návod je komplet vytlačený na kriedovom papieri vo formáte A4. Je síce komplet v angličtine, ale je tam odkaz na stránku, kde sa dá stiahnuť v češtine. Návod nás vedie krok za krokom samotnou stavbou plus obsahuje 5 strán kamufláži a na troch stranách je znázornené rozmiestnenie popiskov (auvajs :) ) .

Výlisky

Ako som už písal výlisky su všetky šedé, ale čo je dôležitejšie všetky su odstreknuté vo vysokej kvalite bez otrepov. Deliaca rovina je minimálna až neviditelná. Čo sa mi nepáči su sacáky, takže v tomto prípade sa problémom vyhnem osadením čechiel od Quickboostu.

Oceňujem horizontálne delenie trupu ktorým obchádzame nepríjemné tmelenie trupu, a ľachšie sa nám preto osadí interier. Čítal som už o plytšom rytí ale mne sa celkom pozdáva a prehlbovať ho nebudem, dúfam že oleje nebudú iného názoru :) . Keď som na sucho poskladal hlavné diely do kopy tak ma potešilo, že to výborne lícuje a na tmelenie to moc nevyzerá. Takže aspoň na pohľad to vyzerá na pohodovú stavbu - uvidíme aká bude realita...

Číre diely

Diely kabíny su krásne číre, mohli by byť síce o chlp tenšie, ale budiž. Kabína je rozdelená na jednotlivé segmenty, takže otvoriť ju nebude problém. Deliaca rovina na vrchu kabíny síce je, ale ked si ju porovnám z poslednými mojimi stavbami (F-18F Hasegawa, F-14 Hobby Boss, Mig-29 GWH), tak Phantom ju má jednoznačne najjemnejšiu - a to poteší.

Lepty

Planžety sú dve , menšia je farebná a väčšia je čistá a neponiklovaná . Skoro všetky diely slúžia na vybavenie interieru , sedačiek a trysiek . Interier mám za sebou preto môžem smelo povedať že diely sedia perfektne .

Textilné pásy

Sú robené v spolupráci s firmou HGW a vyzerajú dobre. Ešte som s nimi nerobil tak neviem posúdiť náročnosť ich zostavenia z kovovými prackami. Dúfam že to dokopy dám...

Brassiny

Kolesá vyzeraju výborne a stačí ich opatrne oddeliť od naliatkov. Sú v nezaťaženom stave čím síce niekoho nepoteším, ale ja ich takto v poslednej dobe preferujem. Trysky vyzerajú veľmi dobre už tie zo stavebnice, ale brassinové sú ešte o triedu lepšie a to isté platí aj o sedačkách.

Masky

Klasika z kabuki pásky, zatial som ich aplikoval na pevné časti kabíny a sedia dobre, to isté platí o diskoch.

Obtisky

Obidva aršíky su vytlačené u Cartograf-u a vyzerajú perfektne, ako sútlačou tak aj farebnosťou. Na prácu s nimi sa vyslovene teším...

Jediná vec čo mi vadí a všimol som si ju až teraz je absencia prúžkov a popiskov na výzbroj, neviem či to bol zámer (zlá voľba) alebo sa na ne zabudlo (to by sa nemalo).

Záver

Celkové poňatie a spracovanie limitky vyzerá veľmi atraktívne a mne osobne sa veľmi páči. Z prvých dojmov ako som začal stavať, vychádza stavba zatial na pohodu.

Stavebnicu mám doma už doma tretí deň a keďže som skôr konal ako rozmýšľal... tak niektoré fotky výliskou sú stiahnuté z webu výrobcu, kedže som moje vystrihal a začal na nich robiť  (v nadšení som zabudol že ich treba najprv vyfotiť).

Ľubomír Kerék
KPM "Albatros" Martin

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorky k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.