1/48 Americké skútry, Plus Model

28.10.2013 - 3 661 přečtení

Plus model

Čtyři skútry do diorámy, vinětky i pro jiné účely...

Asfalt mi šumí pod koly...

Vojtěch „novakow“ Novák

Plus Model nedávno  vydal v měřítcích 1/35 a 1/48 několik verzí amerických skútrů Cushman z období od čtyřicátých do šedesátých let. V tomto článku se podíváme na čtyři čtvrtkové.

U.S. Scooter solo

Název: U.S. Scooter solo
Měřítko: 1/48
Výrobce: Plus Model
Kat. číslo: 4012

Blistr skrývá pět odlévaných dílů, leptanou planžetu se sedmi díly, obtisky a kousek drátu na brzdová lanka. Vše je odlito čistě a kvalitně.

Barvy na obtiskovém archu mají trochu posunutý soutisk, což jde nejvíce vidět na americké hvězdě, která je kvůli tomu téměř nepoužitelná. Nabízí nám na výběr ze tří možností „zbarvení:“ oranžový, světle šedý a skútr v olive drab.

Návod je stejně jednoduchý jako stavebnice samotná.

U.S. Scooter sidecar

Název: U.S. Scooter sidecar
Kat. číslo: 4013

Skútr se sajdkárou sestavíme ze sedmi odlitků a osmi leptů. Díly skútru jsou shodné s předchozím, navíc jsou díly sajdkáry a jiný leptaný plíšek. Stejně jako v předchozím případě v balení dále najdeme kousek měděného drátu a obtiskový aršík. Vše je opět bezvadně odlito.

Obtisky již jsou vytištěny s perfektním soutiskem. S jejich pomocí můžeme svůj skútr „kamuflovat“ do světle šedých odstínů z U.S. Navy, olivové z U.S. Army a nebo může být celý sytě žlutý z letiště.

U.S. Scooter Fire fighter

Název: U.S. Scooter Fire fighter
Kat. číslo: AL4028

Tento přebal je variací na předchozí skútr se sajdkárou. Navíc obsahuje odlitky hasících přístrojů a jejich společnou hubici. Lept je identický se sólo skútrem.

Obtisky nabízejí jednu možnost zbarvení-celočervený skútr s číslem 30.

U.S. Scooter package delivery

Název: U.S. Scooter package delivery
Kat. číslo: 4011

Poslední skútr-tříkolka už je trochu složitější než předcházející dva. Složíme ho z devíti odlitků a šestadvaceti leptů. Samozřejmě nemůže chybět měděný drátek a aršík s obtisky.

Opět máme na výběr ze tří zbarvení: oranžové USAF, olivové USAAC a šedé z Douglas Aircraft Co.

Závěr

Všechny tři skútry jsou opravdu roztomilé stavebnice (nebo spíše stavebničky?) a uplatní se samostatně i  jako doplněk do diorámat. Jejich sestavení zabere jen pár minut a o chvilku déle bude trvat barvení. Samozřejmě se nemusíme omezit pouze na zbarvení nabízené výrobcem, Google zajisté poskytne dost inspirace. A za večer budete mít hotovo...

Vojtěch „novakow“ Novák

KPM Znojmo

Redakce ModelWebu děkuje firmě Plus Model za poskytnutí vzorku pro recenzi

Rubrika PlusModel, Technika - 1:48, Technika - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.