1/48 SE.5a guns – Brassin – Eduard

10.4.2017 - 1 305 přečtení

01krab

Dá se vylepšit špičková kvalita? Pomocí Brassinu to jde...

Stačí jen stisknout spoušť...

Libor "Hellboy" Mužík

Úvod

01krab

Název: SE.5a guns
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 648299

Jako u každé novinky Eduardů v poslední době, dalo se i u SE.5a očekávat, že nám výrobce poskytne pár lahůdek pro detailisty kteří se nechtějí spokojit jen s tím co nám nabízí stavebnice, ale chtějí detaily na nejvyšší úrovni. Kulomety jsou první vlaštovkou, díky které dovedeme již tak dobrou stavebnici blíže k absolutní dokonalosti.

Pojďme se na ně tady podívat blíže.

Obsah stavebnice

Blistr, dobře chránící svůj obsah díky uložení polyuretanových dílů na molitanu, obsahuje odlitky a lepty umožňující sestavení trupového kulometu Vickers (včetně nového uložení) a křídelního kulometu Lewis s jeho držákem. Jako bonus dostaneme několik zásobníků.

V blistru také najdeme podrobný návod, který nás povede sestavením obou kulometu i jejich umístěním na modelu.

Podrobnější pohled na jednotlivé části

Jako první se podíváme na odlitky kulometu Vickers. Kulomet samotný se sestává ze dvou resinových dílů doplněných lepty. Oproti stavebnici je jinak řešeno uchycení kulometu, v resinovém provedení tu máme modelově ztvárněný i kozlík s držákem kulometu. Pěkný detail který zřejmě bohužel nebude příliš vidět, ale odměnou za přesnou hodinářskou práci s vyřezáváním držáku bude dozajista vědomí, že máme vše tak jako ve skutečnosti.

Druhým kulometem letounu, uloženým na konstrukci nad horním křídlem je kulomet Lewis. Základní odlitek těla kulometu je jednodílný, na odlitek musíme dále dolepit hlaveň, zadní madlo a několik dalších detailů.

Na kulomet přidáme odlitky zásobníků, na výběr máme ze dvou velikostí, lišících se výškou zásobníku. Zásobníky můžeme samozřejmě použít také na vyladění kokpitu k čemuž použijeme u nová leptaný držák nad palubní desku.

Je třeba ještě na něco kulomet uchytit. I na to bylo při výrobě doplňku myšleno, takže tu máme i nový o něco detailnější úchyt kulometu.

Závěr

Všechny díly obou kulometů a držáků jsou zpracovány ve výtečné kvalitě, bez bublinek, nedolitků či otřepů. Nahrazují již tak velmi dobře zpracované plastové díly stavebnice a na modelu budou (především křídelní kulomet) detailem, který bude zcela jistě poutat pozornost.

Libor "Hellboy" Mužík

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.