1/72 L-29 Delfín AMK – náhled na výlisky

26.3.2016 - 4 368 přečtení

boxart

Redakce modelwebu získala exkluzivní právo otestovat předprodejní výlisky horké novinky od AMK

Létající Delfín v dvaasedmdesátce podle AMK,
aneb Velikonoční překvapení z Prostějova

Olda Homola

Jedním z hlavních taháků letošní modelářské akce "Velikonoční Prostějov" byla ukázka výlisků zbrusu nového modelu L-29 Delfin od firmy AMK v měřítku 1/72, která proběhla pod záštitou výhradního dovozce, firmy Annetra. Model vychází z úspěšné "čtvrtky" stejného výrobce a stal se "obětí" downsizingu - ovšem oproti stejným procesům v automotive zde jednoznačně úspěšným.

Redakci ModelWebu se podařilo exkluzivně získat sadu výlisků a tak můžeme našim čtenářům předložit tuto novinku ještě "za tepla".

Můžeme se tedy společně pokochat tímto dle mého názoru velmi vydařeným modelem.

Rámeček A

Tento rámeček obsahuje poloviny trupu a drobné díly jako vanu kokpitu, palubní desky, podvozkové nohy, brzdící štíty, díly příďové šachty (a to i "technické" časti v horní polovině - zde je např. přepážka s akumulátorem) apod.

Stavebnice je koncipována tak, že je možné otevřít příďovou (technologickou) šachtu shora a rovněž brzdící štíty (i s ovládacími válci) můžeme nalepit v "otevřené" podobě.



Rámeček B

Rámeček B obsahuje díly křídla, VOP dělenou na pevnou a pohyblivou část, pohyblivou část směrovky a klapky.

Křídlo je koncipováno tak, aby bylo možno klapky znázornit ve vysunuté poloze, rovněž ovládací plochy směrovky a výškovky jsou "dolepovací" a můžeme je tedy "rozpohybovat".


Rámeček C

Rámeček C je ve stavebnici 2x a obsahuje tedy párové díly jako části kokpitu (sedadla a jejich vodící koleje, kniply), táhla podvozkových noh, hlavní kola podvozku, stupačky, přídavné nádrže, tlakové lahve do přídě atp.


Rámeček D - kabinky

Rámeček D obsahuje čiré díly - přiměřeně tenký překryt kabiny, dělený tak, aby bylo možno model postavit s otevřenými překryty, a drobné díly jako zasklení křídelního reflektoru, příďový refletkor, zaměřovač, kryt radiokompasu a jiné.

Lept

Malá planžetka leptaných dílů obsahuje žebra křídelní konstrukce za klapkami (která je vidět, jsou-li tyto ve sklopené poloze), anténu, lem radiokompasu a táhlo otvírání předního překrytu kabiny.

V Prostějově ještě bohužel nebyly k dispozici obtisky, krabička ani návod. Na tyto atributy si budeme muset chvíli počkat, až půjde kompletní výrobek do prodeje. Prozatím je datum prodeje stanoveno na 1. dubna 2016 (ne, opravdu to není Apríl).

Závěr

Model je opravdovým menším bráškou jeho čtvrtkového bratříčka. Neproběhlo žádné zjednodušení ani "odrbání" detailů, rytí je strojně přesně, ostré, široké i hluboké "tak akorát", detaily jemné a ostré a velmi věrohodné. Doufám, že moc neprozradím, když řeknu, že se velmi brzy můžeme těšit i na fit-test.

Olda Homola

Redakce ModelWebu děkuje výhradnímu dovozci, firmě Annetra za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika AMK, ANNETRA s.r.o., Letadla - 1:72, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.