1/48 Doplňky pro Hurricane Mk.I – Eduard

23.1.2016 - 3 230 přečtení

eduard_logo

Copak si v Obrnicích nachystali pro velmi pěkný model zpoza Kanálu...?

Od Eduardu pro Hurikána

Vojtěch "novakow" Novák

ZOOM

Název: Hawker Hurricane Mk.I interior S.A.
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: FE726

Samolepící barevný plíšek nabízí široké spektrum vylepšení kokpitu. Kromě "povinného základu" v podobě palubní desky či poutacích pásů obsahuje i novou sedačku pilota, která je ve stavebnici hodně nemodelová.

Dále v něm nalezneme množství drobných dílů-budíky, kompas, popruhy nožního řízení, kapsy na mapy a díl k vylepšení zaměřovače, který doplňuje drobný film s jeho sklem.

Velká sada

Název: Hawker Hurricane Mk.I S.A.
Kat. číslo: 49726

Kromě plechu představeného v předchozím odstavci obsahuje ještě druhý větší, nebarevný a "nesamolepící".

Většinu jeho plochy zabírají díly k vylepšení otevřených zbraňových šachet - nové tenké kryty, plechy jejich osazení a perforované horní části podavačů nábojových pásů ke kulometům. Zbylé díly vylepší chladiče kapaliny, podvozkové šachty, madla na kabinu či hmotová vyvážení SOP…

Přistávací klapky

Název: Hawker Hurricane Mk.I landing flaps
Kat. číslo: 48852

Desetidílná sada obsahuje vše potřebné ke znázornění vysunutých přistávacích klapek.

Příjemné je, že jejich prostor v křídle není vystlán obvyklými žebry, takže si "užijeme" jejich ohýbání a lepení pouze na vlastních klapkách.

U nich si je třeba dát pozor, protože žebra klapek byly ve skutečnosti tvořeny přinýtovanými L profily, což sada pěkně znázorňuje. Tím ale bude trochu obtížnější usazení kolmých žeber, protože pro ně nejsou vyleptány usazovací drážky...

Stříkací masky

Název: Hawker Hurricane Mk.I
Kat. číslo: EX468

Překvapivě malý aršík obsahuje vše potřebné k zamaskování překrytu kabiny, zadní strany disků (přední jsou ve stavebnici zvlášť) a po chvilce hledání způsobeným menším zatměním mysli jsem objevil i masky na přistávací světlomety...

Kola podvozku

Název: Hawker Hurricane Mk.I wheels
Kat. číslo: 648229

Čtyři polyuretanové díly setu doplňuje drobný aršík stříkacích masek. Ke každému kolu dolepujeme separátní zadní část disků - je si třeba ohlídat jejich stranové určení, neboť nejsou shodné.

Díly mají hezké drobné detaily, například jméno výrobce a rozměry na bocích pneumatik. Vše je kvalitně odlito bez bublin a podobných nectností.

Výfuky

Název: Hawker Hurricane Mk.I exhaust stacks
Kat. číslo: 648230

Jednoduchá dvoudílná sada nahrazuje výfuky. Její hlavní devizou jsou dutá ústí s modelově tenkými stěnami a pěkné drobné sváry. Vše je opět perfektně odlito.

Stříkací masky na kamufláž

Při stavbě modelu nám můžou být velmi nápomocné i masky kamuflážních polí, kterým se podrobně věnuji ZDE.

Závěr

Eduard jako obvykle odvedl dobrou práci. Obzvlášť musím vyzdvihnout ZOOM sadu, která i přes svůj omezený prostor velmi dobře postihuje nejzásadnější nectnosti (kokpitu) modelu. I ostatní sady jsou pěkné a jsem si jistý, že si z jejich nabídky každý vybere.

Poznámka: Náhledy návodů byly převzaty ze stránek výrobce

Vojtěch "novakow" Novák,
KPM Znojmo

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard M.A. za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.