1/48 BA-64B (Tamiya) – leptaná sada firmy Hauler

28.12.2015 - 3 644 přečtení

Hauler

Před nedávnem jsem představoval model BA-64B 1/48 od firmy Tamiya a dnes nastal čas představit leptanou doplňkovou sadu firmy Hauler.

Okovejte si BA-čko

Petr "Chmell" Chmelík

Název: BA-64B (Tamiya)
Měřítko: 1/48
Výrobce: Hauler
Kat. číslo: HLX48343

Firma Hauler se dlouhodobě zabývá výrobou leptaných sad pro modely bojové techniky v měřítku 1/48. A vždy velmi rychle reaguje na novinky světových firem a především Japonské Tamiye. Nejinak tomu bylo i v případě modelu BA-64B.

O tomto modelu jsem psal před nedávnem v reportáži nazvané 1/48 BA-64B od Tamiye

Leptané díly

Poměrně rozsáhlý aršík obsahuje opravdu jen to nejnutnější na doplnění nebo vylepšení modelu.

Především blatníky budou vypadat daleko lépe než tlusté plastové a to samé platí i o věži. Ta má i boční průzory což ani původní plastová neobsahovala. Ostatní díly pak znázorňují drobotinu, která zlepší vzhled modelu.

Samotné lepty jsou zhotoveny precizně a při prohlídce jsem nenašel sebemenší chybu. Vše je necháno v původním materiálu bez povrchové úpravy a tak se nám díly budou dobře lepit.

Polyuretanové díly

Sada mimo leptů také obsahuje sedm polyuretanových dílů. Ty jsou odlity čistě a bez bublinek. Krom tažných háků obsahují především interiér věže. Což je velmi cenné neb model tuto partii vůbec neobsahuje. Škoda jen, že v dílech také není kulomet. Oproti tomu plastovému by byl zajisté detailnější.

Návod

Ten je obou straně natištěn na formátu A5 a přehledně nám ukazuje, kam jednotlivé díly patří. Ne vždy tedy šipka ukazuje na přesné místo. To si pak musíme dohledat, nejlépe podle fotografie. To se týká především dílů 21, 21a, 21b a 21c.

Závěr

Sadu rozhodně doporučuji. Její zpracování i výtěžnost je na velmi vysoké úrovni. Především interiér věže bude jistě přínosem.

Související články

1/48 BA-64B od Tamiye
1/48 figurky Soviet WWII Tank Driver a Soviet WWII Scout – CMK

Petr 'Chmell' Chmelík
KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě Hauler za vzorek k recenzi.

Rubrika Hauler, Technika - 1:48, Technika - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.