GO Modelling Vídeň 2015

13.3.2015 - 2 874 přečtení

IMG_5815.JPG

Druhý víkend v březnu bylo avizováno mezinárodní setkání modelářů v hlavním městě Rakouska a díky krásnému počasí nastal ten správný čas na výlet. Slovo dalo slovo a utvořila se výprava spřátelených klubů z Chebu a Mariánských Lázní...

GO Modelling Vídeň 2015

Vojtěch Starý

Ráno se vyjíždělo v 5 hodin (spát se samozřejmě šlo 2 hodiny před odjezdem díky již tradičnímu hořečnému dodělávání modelu :) ) aby se stihla přejímka modelů do 12 hodin. Cesta proběhla více méně v klidu až na předjíždějící kamiony, které trochu nadzvedly nervy našemu řidiči, ten nás, i modely však dovezl v pořádku do cíle.

Letos jsem jel poprvé a musím říci super! Prostory muzea jsou nádherné, modely, prodejci a klubové výstavy byly rozesety mezi exponáty, ostraha muzea musela mít dost práce uhlídat lidi, aby se nepřihodila žádná nehoda.

Soutěž jako taková byla skromnější, ale jak je to na zahraničních soutěžích zvykem, klubových výstav bylo tolik, že byly doslova všude. Mě osobně zaujala sbírka modelů Rakouské poválečné armády, která se moc často na soutěžích neobjevuje. Až jsem byl překvapen, kolik různých typů letadel i techniky v Rakousku po válce sloužilo.

Prohlídka muzea byla záležitostí opravdu na celý víkend díky rozsáhlým expozicím, které zahrnovaly jak válku první, tak druhou.

Pro nás modeláře je určitě velmi zajímavá loď Viribus Unitis, která byla postavena průřezem již v roce 1913.

Příznivci vojenské techniky si také přijdou na své, jelikož ve venkovních prostorech muzea se nachází několik tanků, samohybných děl atd.

Vyhlašování výsledků bylo srozumitelné, vyhlašovalo se v němčině i angličtině a výherní modely se promítaly na velké plátno. První ve své kategorii navíc obdržel pěkný model.

Ve Vídni se celé naší výpravě moc líbilo a příští rok bychom rádi přijeli znovu a tentokrát si více prošli samotné město.

Vojtěch Starý

Rubrika Soutěže | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.