1/32 Ústí kulometů pro LMG 08 – Taurusmodels

5.10.2014 - 2 835 přečtení

title

Další z "nezbytných" šperků pro naše chmelnice.

"Náhubky" pro LMG 08.

Libor "Hellboy" Mužík
Sláva Vaňous

Typ kulometu: LMG 08 a LMG  08/15
Výrobce: Taurus Models
Měřítko: 1/32
Kat. číslo: D3222/D3223

Úvodem

Nejslabším článkem modelového ztvárnění kulometů LMG 08 bývá ústí hlavně s tlumičem plamenů. Zatímco chladící plášť hlavně bývá již u lepších stavebnic automaticky z fotoleptaného mosazného plechu, co se týká zakončení hlavně, tak tam bývá modelář odkázán na vlastní síly. Nezbývá mu než konec hlavně s tlumičem plamene odvrtat.

Klasickým vrtáčkem to však není ono, a konickou frézku potřebného rozměru a tvaru má málokdo. Většinou tak nezbývá nic jiného než jako improvizovanou frézku použít špičku injekční jehly.

Se staršími verzemi kulometu které neměly na konci jednoduchý trychtýř bývá ztvárnění ještě složitější. Tuto nevděčnou práci se nám nyní rozhodla zjednodušit firma TaurusModels, se svým novým výrobkem. Jedná se o odlévaná ústí kulometů starší i novější varianty.

Obal a celkový pohled na výrobek

Oba odlitky jsou baleny v tradičních zavíracích pytlíčcích s vnitřkem i obalovým štítkem zelené barvy. Součástí každého výrobku je jednoduchý návod s vyznačením odříznutí výrobku a jeho aplikací na plášť kulometu.

Samotné odlitky jsou naprosto bezchybně odlité,  bez jakýchkoliv kazů či bublinek. Práce s nimi je jednoduchá a rychlá.

Závěr

Oba typy ústí hlavní představují excelentní doplněk k leptaným plášťům a vytvoří  z modelů kulometů dokonalé napodobeniny skutečných zbraní.

Libor "Hellboy" Mužík, chmelnice.org

Redakce ModelWebu děkuje firmě Taurus models za vzorek poskytnutý pro účely recenze. Tyto výrobky zakoupíte v internetovém obchodě  Nordland Models.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.