1/48 F6F Hellcat flap down set – RES-IM

12.2.2021 - 1 406 přečtení

battle-philippine-sea-ww2-photos-36

RES-IM vydalo resinovou sadu pro otevřené klapky na Hellcata od Eduardu. Pojďme se na ni podívat.

Otevřené klapky pro F6F Hellcat ve čtvrtce

Lukáš Loučka


Úvod

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Název: Hellcat flap down set
Měřítko: 1/48
Výrobce: RES-IM
Kat. číslo: 4827


Stavebnice palubní stíhačky F6F Hellcat od firmy Eduard je tu s námi již od roku 2008, ale pořád se jedná o příjemný a celkem nenáročný kit. Také proto nám Eduard stále servíruje nové přebaly.


RES-IM nám nyní umožnilo otevřít klapky a přidat na model zajímavý doplněk, který je vhodný pro všechny verze F6F od Eduardu v měřítku 1/48.


Balení

Sada je balena v pevné kartonové krabičce. Díly jsou zabaleny v plastovém zataveném sáčku. Krabička ale bohužel není vypolstrována molitanem, ani jiným ochranným materiálem. Proto doporučuji si po vybalení všechny díly zkontrolovat. Balení neobsahuje stavební návod. Najdeme v něm ale informaci, že si jej máme stáhnout na webu výrobce. Odkaz přikládám zde, fotky návodu níže

Návod je tvořen fotkami stavby, krok za krokem. Je velice dobře srozumitelný a přehledný. Schází mi pouze informace o možné maximální výchylce otevřených klapek. Toto si budeme muset z fotek zjistit sami.


Obsah sady

Sada obsahuje 24 resinových dílů. Ty jsou umístěny na 10 nálitcích. Kvalita odlití je velice dobrá, bublinky nebo nějak deformované díly nenajdeme. Větší díly s nálitky spojuje pouze tenká plocha a jejich odříznutí a začištění nebude činit problémy.

Drobné díly mechanizace klapek jsou odlity s částí nálitku, která tyto díly chrání před poškozením. Jejich oddělení budeme muset věnovat velkou pozornost, aby nedošlo k jejich poškození - ostrý skalpel je nutností.


Trocha inspirace


Závěr

Zajímavá a velice pěkná sada nám pomůže zpestřit model Hellcatu. Pro zástavbu klapek do křídel se sice nevyhneme odříznutí části spodního křídla a sbroušení horní poloviny, ale to jsou u klapek běžné postupy. Důležitá je v tomto případě výborná kvalita odlití, nedeformované a rovné díly a troch zručnosti a trpělivosti. Běžná prodejní cena je 320Kč.


Lukáš Loučka
SPL Liberec


Redakce ModelWebu děkuje firmě RES-IM za poskytnutí vzorku pro recenzi.


Značky: , , , , , ,
Rubrika Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, RES-IM | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.