1/48 P-51D-15+ LööKplus – Eduard

16.9.2020 - 797 přečtení

look

Sada několika drobných "lepších" dílů...

Proč by nemohl být Mustang krásnější?

Jan Starý


Základní informace

Název: P-51D-15+ LööKplus
Kat. číslo: 644053
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Doporučeno pro stavebnice: Eduard


Eduard připravil pro P-51D-15+ a vyšší (jak značí znaménko +) sadu několika dílů pro vylepšení. V krabičce jsou odlévané výfuky, odlévána kola s obdélníkovým vzorem, stříkací masky a barvená přístrojová deska.


Resinová kola

Resinová kola jsou vyrobena ve vysoké kvalitě. Tedy velmi detailní bez jakýchkoliv vad. Porovnáme-li však plastová kola ze stavebnice s těmito resinovými, tak to zase až tak velký rozdíl není. Velkým přínosem je ovšem obdélníkový vzorek, který mezi plastovými díly stavebnice není. Pro usnadnění jsou u kol i stříkací masky.


Výfuky

Ten, kdo zakoupil "eduardí" stavebnici Mustanga, tak mi dá zapravdu, že výfuky se opravdu nepovedli a jsou dost ošklivé, což dokládá i porovnávací fotka, kterou jsem přiložil. Proto mají tyto resinové výfuky opodstatnění.


Přístrojová deska

Přístrojová deska je precizně udělaná. Krásně je vše čitelné, tedy v rámci možnosti tohoto měřítka. V podstatě je oproti plastové naprosto bez práce.


Leptané díly

Leptané díly obsahují sadu poutacích pásů. Planžeta je ocelová a díly jsou kompletně barvené.


Stříkací masky

Poslední věcí, kterou naleznete v krabičce jsou stříkací masky typu TFace, tedy masky, které umožní nastříkání čirých dílů jak z venku, tak i zevnitř. Ale nejsou tu masky jen pro čiré díly kabiny. Je tu také pomocník pro stříkání "semaforu" nebo pro vymaskování zaměřovače a reflektoru.


Závěr

Označil bych tento set jako takový základ pro ty, kdo si chtějí usnadnit práci a model poměrně pěkně vylepšit. Tyto doplňky je možné také zakoupit zvlášť, tedy kola, přístrojová deska (ta se prodává i s leptanými pásy), výfuky a masky.


Jan Starý


Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.


Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.