1/48 Spitfire Mk.I cockpit – Eduard

4.9.2020 - 1 441 přečtení

P1560624

Na Spitfira od Tamiye vyšel také Brassinový kokpit!

Dokonalý interiér

Ondřej Škarka


Název: Spitfire Mk.I cockpit for Tamiya kit
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 648466


Úvod

Brassinový kokpit v dobře postaveném modelu je záruka téměř nejvyšší dosažitelné detailnosti. Při prvním, druhém i dalším pohledu na tento kokpit do Spitfira tomu není jinak. Set zabalený do pevné krabice obsahuje tři pytlíčky resinových dílů a jeden sáček s lepty, obtisky a fólií. Součástí je také velice podrobný návod, který lze stáhnout zde.


Začněme leptanými díly - ty obsahují tradičně palubní desku, pásy, pancéřové plechy a v další řadě páčky, trubky a hadice (ty vypadají lépe z drátu než z plochého leptu). Palubní desku můžeme však zvolit také z resinu, pro ni je určen obtisk spolu s kterým jsou vytištěny popisky do kokpitu a kompas.


Detail

Na následujících fotkách si prosím povšimněte tenkých stěn odlitků kokpitu, což je základ pro úspěšné usazovaní resinového kokpitu; dále velice pěkné sedačky a podlahy, která spolu s bočnicemi nepozbývá jediného šroubu. Přepážky jsou také odlity bez vad, mají však menší blanky, které je třeba odstranit spolu s nálitky. Ostatní drobné díly jsou všechny odlity s velice ostrými detaily a spolu s leptanými díly tvoří věrnou zmenšeninu reálné podoby.

Návod na poslední straně ukazuje potřebnou plochu pro odbroušení materiálu z původního kokpitu stavebnice. Je však potřeba mít se na pozoru a zachovat některé profily kokpitu neobroušeny, jelikož jsou výrobcem brány jako součást nového kokpitu!


Stavebnice

Následující fotky obsahují interiér Tamiya obohacený o palubní desku z řady Brassin a několik drátů (jinak bez úprav). Můžeme na nich porovnat detailnost Brassinového interiéru.


Závěr

Tento resinový kokpit patří k tomu nejlepšímu co jsem doposud viděl. Ostrost a množství detailů je ohromující a kvalita odlití vysoká. Pokud chcete svého Spitfira posunout o další level výše, tento set je skvělý způsob jak toho dosáhnout.


Ondřej Škarka,
MK Apolo Kopřivnice


Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.


Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.