1/72 A-4B/Q Skyhawk resinový interiér pro stavebnici Airfix – CMK

10.6.2020 - 1 280 přečtení

MG_9648

Další ze série doplňků pro Skyhawk...

Resin - ano či ne?

Jan Starý


Základní informace

MG_9649

Název: A-4B/Q Skyhawk Interior
Kat. číslo: 7431
Měřítko: 1/72
Výrobce: CMK (Special Hobby)
Doporučeno pro stavebnice: Airfix


Dalším odlévaným doplňkem pro tuto stavebnici je interiér. Special Hobby nelení a pro sedminového Skyhawka dělá jeden doplněk za druhým. Opět je vše úhledně zabalené s blistru, jak je vidět na úvodní fotografii.


Resinové díly

Odlévaných dílů není mnoho. Ono taky není moc co takového kokpitu dávat, ještě ke všemu v měřítku 1/72. Na první pohled jsou díly velmi pěkné a detailní. Žádné kazy nevidím. Do modelu tedy můžeme vložit kompletní kokpit včetně boků.


Leptané díly a film s přístroji

Mosazné díly jsou velmi pěkně vyleptány. Nejdůležitějším dílem v planžetě je přístrojová deska. Tu doplňuje průhledný film s "budíky", který je potřeba podbarvit bílou barvou.


Návod

Návod, který se podobá leporelu, by měl obsahovat všechny informace, které jsou třeba.


Zkušení modeláři vědí, že film, který obsahuje přístroje, je potřeba podbarvit bílou barvou. Tato informace v návodu chybí.


Návod bohužel neobsahuje informace o tom, jak díly nabarvit, takže budeme muset informace najít v literatuře nebo na internetu. Jinak je návod jasný a zřetelný.


Plast vs. resin

Když porovnám plastové díly s resinovými, tak je to opravdu úplně jiná liga.


Test

Dle návodu jsem odstranil na dílech trupu to co bylo potřeba a na sucho jsem zkusil sestavení. V podstatě není co vytknout. Zdá se, že vše sedí jak má a vizuálně to vypadá moc pěkně.


Závěr

Když to shrnu, tak kokpit ve stavebnici je hodně jednoduchý. Přístroje jsou řešeny obtisky a hodně jednoduše jsou naznačeny poutací pásy. Když bych volil zavřený kokpit, tak by mi to nevadilo. Ale v případě otevřeného kokpitu bych rozhodně tento set volil.


Jan Starý


Redakce ModelWebu děkuje firmě Special Hobby za poskytnutí vzorku pro recenzi.


Rubrika Airfix, CMK, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.