Podvěsná výzbroj pod Tornado, Eduard 1/48

17.4.2020 - 1 770 přečtení

eduard_logo

S limitovaným modelem Tornado Desert Babe v měřítku 1/48 od Eduardu jsme se již seznámili, ale Eduard na Tornado postupně vydává další doplňkové sady s podvěsnou výzbrojí...

Co podvěsíme pod Tornado?

Jaroslav Hátle


Čtvrtkový model stíhacího bombardéru Panavia Tornado, který v limitované edici vydal Eduard, a s nímž jsme se na Modelwebu již seznámili, obsahuje jen velmi skromnou výzbroj. A právě tento nedostatek místo Eduard pomalu začal vykrývat v řadě odlévaných doplňků Brassin.


648527 BOZ-EC pod

První sada obsahuje švédský varovný radarový přijímač s výmetnicí klamných cílů BOZ-107 (tedy nikoli modernější BOZ-EC, ten vypadá trošku jinak) od firmy SAAB Electronic Defence Systems, určený přímo pro letouny Tornado a používaný od roku 1985. Kontejner sestává ze čtyř resinových odlitků a šesti leptaných dílů. Součástí sady je i malý aršík obtisků s popiskami pro dvě barevná provedení kontejneru.



648528 Sky Shadow ECM pod

Druhá sada obsahuje radarovou rušičkou Sky Shadow od firmy Marconi Defence Systems. Kontejner sestává ze čtyř resinových odlitků (tělo a záď kontejneru a dvě křidélka). Popisky na dvě barevná provedení kontejneru jsou vytištěny na malém obtiskovém aršíku.



648549 ALARM missiles

Druhá sada obsahuje čtyři britské protiradarové rakety ALARM (Air Launched Anti-Radiation Missile), vyráběné od roku 1986 firmou BAe Dynamics. Každá raketa sestává ze devíti resinových odlitků (tělo rakety a osm křidélek) a pěti leptaných dílů (čtyři křidélka a výtoková tryska). Sada obsahuje i čtyři odpalovací ližiny, každá sestávající ze dvou odlitků a jednoho leptu. Popisky na rakety i ližiny jsou vytištěny na malém obtiskovém aršíku.



Závěr

Všechny sady jsou odlity čistě, bez jakýchkoli viditelných deformací dílů. Balení v tuhých papírových krabičkách dostatečně chrání odlévané díly před poškozením.


Pro zájemce o použití raket ALARM na některém ze schémat v limitované edici Desert Babe od Eduardu musím připomenout, že z osmi nabízených schémat tyto rakety mohly být použity pouze na schématu C, letounu s názvem Armoured Charmer.


Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec


Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard M. A. za poskytnutý vzorek k recenzi.


Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.