1/72 Ki-51 Sonia stříkací masky pro stavebnici Clear Prop – Eduard

5.3.2020 - 801 přečtení

Titul

Masky pro bombardér Ki 51 ve "dvaasedmdesátce"

Nové masky Eduard na model bombardéru Ki 51 od ruského výrobce

Ivan Gruncl

Úvod

Další maska na Soniu, tentokrát v malém měřítku.

Protože Eduard udělal masku na čtvrtkovou stavebnici  Ki 51 Sonia bylo jasné, že musí pokračovat i její menší sestřičkou. Myslím si, že vzhledem k prosklení tuto masku každý rád uvítá.

Název: Ki-51 Sonia 1/72
Kat. číslo: CX558
Měřítko: 1/72
Výrobce: Eduard
Určeno pro stavebnice: Clear Prop

Návod a popis výrobku

Masky jsou vyrobeny z oblíbené z materiálu Kabuki, jak všechny masky,  které doteď Eduard vyrobil. Masky jsou čistě vyřezány bez zubů nebo nedořezů. Vlastní masky pokrývají veškerá prosklení, včetně možnosti vymaskování kol podvozku. Co se týče aplikace, tak vše sedí jak má a vlastní aplikace neskýtá žádná úskalí.

Závěr

I když výrobce k tomuto modelu masky přikládá, jsou masky od Eduardů svým rozsahem kompletní, protože pokrývají vše co je na modelu nutné zamaskovat.  Jedinou nevýhodu je to, že ač výrobce Clear Prop  nabízí i možnost postavit model s odsunutým prosklením,  což je velice pěkně vidět na fotce, Eduard má masky jen na první řadu skel a zasunuté sklo masky nemá, což pro nás znamená stávající masky zkrátit (nutno vymaskovat z vnitřní strany prosklení), aby byla vidět konstrukce prosklení přes vnější část kabiny – viz. červeně vyznačení místo na prosklení.

Ivan Gruncl

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.