1/48 A-1H Skyraider kola a stříkací masky pro stavebnici Tamiya – Eduard

12.2.2020 - 967 přečtení

Aires

...

Kola pro Skyraidera

Jiří "Novis" Novák

s_topTEMP900x420-7520

Model:A-1H Skyraider Wheels/Paint mask
Výrobce: Aires
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 4793

Úvodem

Dostala se mi do rukou odlévaná sada podvozkových kol určená pro model A-1H Skyraider Tamiya. Podíváme se tedy, jak tyto kola vypadají oproti těm ze stavebnice.

Odlitky

V sáčku nalezneme odlitky podvozkových kol, ostruhu, stříkací masky a návod. Veškeré díly jsou umístěny na nálitcích, přičemž pro jejich oddělení nám bude stačit žiletková pilka. Veškerá kola jsou odlitá v celku i s disky.


Díly jsem odřízl od nálitků a začistil. V porovnání s díly ze stavebnice mají odlitky ostřejší detaily disků, tak i dezénu pneumatik. Obě kola ostruhy jsou také vyvedena velmi dobře a jsou ve dvou provedeních, takže je zde možnost volby dát ostruhu podle předlohy kterou bude modelář ztvárňovat. Ostruhu jsem taktéž odřízl z nálitku, vyjmul z rámečku ostruhu ze stavebnice, odřízl část, která bude nahrazena. Odvrtal jsem otvor pro vložení drátu pro vyztužení. Vteřinovým lepidlem jsem zalepil vložený drát a slepil díly ostruhy.


Návod znázorňuje postup při vymaskování dílů kol pro barvení, ale postrádám v něm postup kompletace ostruhy s dílem ze stavebnice. Návod jen uvádí kompletaci odlévaných dílů. Aršík masek je z materiálu, který je nám velmi dobře znám z dávnější doby, ale svůj účel splní.


Závěr

Co dodat na konec? Toto je vítaná sada pro vylepšení modelu od firmy Tamiya.

Jiří Novis Novák

Redakce ModelWebu děkuje firmě Aires za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Aires, Letadla - Doplňky, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.