Stojan “Montage set with base” – Vertigo miniatures

13.12.2019 - 1 698 přečtení

Tretí stojan sa tak trocha vymyká zatiaľ predstaveným prvým dvom typom. Je totižto zameraním montážny, čo znamená že je to tzv. tretia pomocná ruka pri stavbe...

Stojany od "Vertiga" pre naše modely (III).

Ľubomír Kerék

Názov: JIGS
Výrobca: Vertigo miniatures
Materiál: Plexy, kov, penovka
Kat.číslo: Montage set with base
Určené pre: fantázii sa medze nekladú...

Obsah balenia

Stojan je balený v pevnej krabici ktorý obsah dobre chráni. Po jej otvorení nás čaká 12 plexy dielov (vyrezaných laserom), príslušné množstvo skrutiek, podložiek, matíc, a na záver kúsok molitanu, návod a štyri samolepiace očká slúžiace ako nožičky.

Z plexy dielov treba najprv odstrániť z jednej strany kryciu fóliu. V tomto prípade lepíme len dva diely základne (viď foto), ostatné diely sa spájajú len skrutkami. Lepíme teda vlastne ešte úzke prúžky narezaného molitanu.

Po zložení stojan vyzerá odlišne ako dva predchádzajúce. Všetci poznáme situácie keď pri osádzaní (tvorbe) detailov potrebujeme voľné obidve ruky. A keďže v jednej držíme diel tak by sa nám zišla tretia. No a na presne to slúži tento stojan. Dajú sa doňho upnúť rôzne rozrobené podzostavy. Na fotkách je napr. trup z Mustanga 1:48 a P-40 1:32 + krídlo z Macchi C.202. Sú to ale fakt len príklady, tých možností využitia bude viac. Keďže diely v ňom držia napevno dá sa stým rôzne otáčať ... fakt zaujímavé, pri najbližšej stavbe to hneď skúšobne vyskúšam .

Stojan sa dá zakúpiť buď priamo na stránke výrobcu alebo u Modelshop.skMN Modelář.czAirbrush centrum.skAMMO by Mig Jimenez...

Ľubomír Kerék
KPM Albatros Martin

Redakce ModelWebu děkuje firmě Vertigo Miniatures za vzorek k recenzi.

Rubrika Nástroje, pomůcky, VERTIGO Miniatures | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.