1/48 Eduardí plechové doplňky na Siebel Si-204 od Special Hobby

2.12.2019 - 1 044 přečtení

DSC_0520

Firma Eduard uvedla na trh dvě sady plechů a dva druhy maskovacích šablon pro Siebel Si-204 od Special Hobby v měřítku 1/48...

Siebel v brnění

Robert Szwarc

Fotolepty

Název: Si 204D
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 49 1022

V tomto balení jsem našel dva druhy sad. Jedna je barevná pod označením FE 1022. V tomto plechu jsem našel palubní přístrojové desky, panely pro oba piloty, tak i střed pilotního prostoru. Pro panely jsou v sadě také barevné páčky. Zbytek dílů je určen pro radiostanici, na které je celkem sedm přístrojů.

Druhá planžeta není barevná a je označena 49 1022. Pro kokpit pilotů jsou v sadě pedály, opěrky hlavy a síť v zadní části trupu. Pro vylepšení exteriéru spodní části trupu jsou v sadě určeny čtyři obdelníkové a dva kruhové panely.

Upínací pásy

Název: Si 204D upínací pásy
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.: FE 1023

Pro množství sedadel je tahle sada povinností. Každý pás stačí jen ohnout podle potřeby a nalepit. Samotné pásy jsou pěkně zbarvené a dobře se tvarují.

Krycí masky

Název: Si 204D 1/48 / Si 204D 1/48 TFace
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.: EX660 / EX661

Eduard pro ulehčení trápení s maskováním vydal dvě sady šablon. První je klasická sada určená na zamaskování sklíček před nástřikem (EX660). Známe asi všichni, nalepit masky, nanést interiérovou barvu a poté kamuflážní barvy. Vznikne nám tím dojem, že je vnitřní konstrukce v interiérové barvě.

Ale pro ty, co chtějí mít prosklení o level výš, je tady sada EX661. Tato sada obsahuje masky zvlášť pro nástřik vnitřní strany prosklení a zvlášť masky na vnější konstrukci prosklení. Obě sady jsou dobře nařezané a sedí jak mají.

Závěr

Hlavní sada 491022 je podle mě dobrá a stavbu vylepší a ušetří práci. Hlavně díly interiéru jsou důležité, jelikož je celý předek letadla prosklený a jde vše vidět. Pedály jsou úplnou nutností a kovové panely dodají interiéru ten správný nádech řídicího centra letadla. O pásech ani nemluvě, jsou nutností. Masky ať jedny nebo druhé ulehčí a hlavně ušetří spoustu času při výrobě vlastních masek.

Přeji příjemnou a pohodovou stavbu...

Robert Szwarc
člen mafie SPL Liberec

Redakce Model Webu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, Special Hobby | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.