1/48 Trupové zbraně pro Fw 190A-8 – Eduard

15.10.2019 - 898 přečtení

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Obal resinu

Další vylepšení pro FW 190A8 od Eduardů...

Zbraňový set pro FW 190A8

Ivan Gruncl

Obecné informace

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Obal resinu

Název:Fw 190A8 - fuselage guns
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 648462

Tato sada je určena pro otevření přední části za motorem BMW 801. Doplněk je určený pro verzi Fw 190A-8 a díky ní doplníte do svého modelu motorové lože, reduktor motoru, zásobníky nábojů pro kulomety MG 131 včetně vlastních kulometů a též kryt, který se odklápěl na čelní štítek kabiny. Součástí sady je i malý lept.

Stavební návod

Návod je standardně srozumitelný a provede nás stavbou krok za krokem. U každého jednotlivého dílu je uvedená informace o zbarvení a přesné pozici v sestavě. Části, které je třeba odřezat popřípadě odvrtat, jsou také jasně uvedeny.

Resinové a leptané díly

Resinové díly jsou odlity velice pěkně a čistě, tak jak je u Eduardu standardem. Větší díly, které jsou odlity ze světlejšího resinu, mají standardní nálitek, který oddělíme klasicky pilkou, nebo odbrousíme. Drobnější díly jsou z tmavšího resinu a s nálitkem jsou spojeny několika vtoky, které je jednodušší oddělit ostrým skalpelem nebo kleštičkami, díky tomu je riziko zlomení náchylných dílů (např. motorové lože) daleko menší. Lept slouží k doplnění drobných součástek do tohoto prostoru, najdete zde závěsy kapotáže, vyhřívání kabiny, úchyty nábojových schránek, nosník mezi nábojovými schránkami. včetně vyhřívání prosklení čelního štítku. Sestavení tohoto setu je velice jednoduché a návod nás provede spolehlivě celou stavbou.

Na závěr

Vylepšení tohoto prostoru je logickým krokem pro ty, kteří již vlastní motor a chtějí mít kompletně rozkrytovaný celý prostor a nebo motor nemají, protože je na ně moc složitý, ale chtějí otevřít alespoň něco na přední části Fokouše. Vzhledem k tomu, že tato část není moc složitá, doporučil bych ji i mírně pokročilým modelářům, kteří mají trochu zkušeností s řezáním a broušením resinu.

Ivan Gruncl

Redakce Model Webu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.