1/48 Doplňky pro P-51D Mustang od firmy Eduard – Eduard

2.10.2019 - 1 632 přečtení

11701204_10152514942694567_5656516167965266099_n

Menší tuning pro Mustanga...

Kolečka, výfuky, palubka a pásy od Eduardu

Robert Szwarc

Úvodem

Eduard při vydání novinky P-51 D-5 Mustang "Chattanooga CHOO CHOO" vydal malou sadu doplňků. Jedná se o Brassin - kola a výfuky, Löök - palubní desku a upínací pásy. Sady nejsou určeny jen pro tuto limitku, ale i pro další přebaly P-51D.

Löök

Název:P-51 D-5 Löök
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.:644021

Palubní deska, kterou sada nabízí, je čistě odlitá a nabarvená. Jednotlivé budíky jsou takřka čitelné a mají lesklý povrch, který naznačuje zasklení. Líbí se mi i ostatní detaily jako jsou různé páčky a popisky. Kromě palubní desky sada obsahuje taky dva další panely kvalitou stejné jako palubka. Všechny tři díly se lepí do sebe. Jde to jednoduše a není na tom co zkazit. Podobně jsou na tom i steel pásy, detail bez kterého bych už stavbu ani nezačínal, stačí ohnout kolem sedačky a přilepit.

Brassin kolečka

Název:P-51 D Wheels diamond tread
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.:648 494

Velkým pomocníkem při stavbě bude určitě sada kol. Po slepení plastových koleček nám vznikne dělicí rovina po celém obvodu a to přes vzorek pneumatiky. Při odstraňování (tmelení, broušení) o detail přijdeme.

Brassinové kolečko je krásně odlito, vzorek na pneumatice je jemný a hlavně o něj nepřijdeme. Při odstranění nálitku nám totiž vznikne podhuštěná dosedací plocha. Malé ostruhové kolečko má taky něco do sebe. Od plastového se liší hlavně vzorkem pneumatiky a ostrými detaily. K sadě Eduard přibaluje masky na stříkání disku kol. Za mě určitě velké ANO při rozhodování jestli koupit nebo ne.

Brassin výfuky

Název:P-51 D exhaust stacks w/ fairing
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.:648 486

Při první pohledu jsem si myslel, že brassinové výfuky budou stejné jako plastové. Při srovnávání jsem si všiml, že plastové jsou celkem poškozené. Hlavně tedy díl G29 s koncem výfukového potrubí. Na jednotlivých koncích "trubek", při snaze je odlít duté, se objevují nedolitky a některé jsou zase zalité. Posuďte sami podle fotek, kde jsem vyfotil oba druhy výfuků vložené do trupu modelu. Osobně dám přednost Brassinu.

Na závěr

Tyto tři sady určitě nebudou poslední a už teď se těším na motor a zbraně :) Pro začátek budou určitě tyto tři sady stačit.

Robert Szwarc
SPL Liberec

Redakce Model Webu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.